Бристол. Бебетата развиват чувство за хумор през първия месец от

...
Бристол. Бебетата развиват чувство за хумор през първия месец от
Коментари Харесай

Behavior Research Methods: Чувството за хумор се добива още през първия месец от живота

Бристол. Бебетата развиват възприятие за комизъм през първия месец от живота си, съгласно ново изследване на към 700 бебета по целия свят, оповестено в списание Behavior Research Methods .

Екип от откриватели от университета в Бристол откри, че бебетата се радват на комизъм, основан на разнообразни действия, като гъделичкане, скриване и проявление, превръщане на лица и говорене със „ чудноват глас “… Социализацията е ключът към развиването на възприятие за комизъм и оказва помощ за възстановяване на други мозъчни умения, като въображението.

Д-р Елена Хоичка счита, че възприятието за комизъм е комплициран развой, който се развива през първите четири години от живота.

„ Предвид универсалността и смисъла на хумора в живота на децата и възрастните, значимо е да се разработят принадлежности, с цел да се дефинира по какъв начин той в началото се развива, тъй че да можем да разберем освен появяването на смеха, само че и по какъв начин той може да помогне на младежите, когато става дума за психическо им здраве, “ изясни тя.

Според обявата, кърмачетата под една година желаят да видят реакциите на другите хора, например когато някой се уплаши и други сходни. Двегодишните деца демонстрират интерес към т.нар " неправилен " комизъм - изречението " Кучето му споделя " и така нататък Тригодишните обичат игри с думи, трикове, само че и обидни думи.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР