Бриджъртън“ е американски телевизионен сериал, създаден от сценариста Крис Ван

...
Бриджъртън“ е американски телевизионен сериал, създаден от сценариста Крис Ван
Коментари Харесай

10 любопитни факта за сериала „Бриджъртън“

„ Бриджъртън “ е американски ефирен сериал, основан от сценариста Крис Ван Дюсен и продуциран от Шонда Раймс, който се излъчва в стрийминг платформата Netflix.

Първият и вторият сезон включват по 8 епизода.

Романтичната драма от епохата на регентството се развива в Англия при започване на XVIII век и е основана на бестселър поредицата от осем романа на писателката Джулия Куин. Първият е „ Херцогът и аз ” (Историята на Дафни) и е оповестен през 2000 година

A post shared by Julia Quinn (@juliaquinnauthor)

Във всеки от тях е показан животът на братята и сестрите Бриджъртън – Дафни, Антъни, Бенедикт, Колин, Елоиз, Франческа, Хайъсинт и Грегъри. Преживяванията на членовете на фамилията в лондонското общество и търсенето на обич, заобиколени от другари и противници са единствено част от тематиките, разказани от авторката.

Заглавията на останалите романи от поредицата са: „ Виконтът, който ме обикна “ (Историята на Антъни), „ Предложение от благородник “ (Историята на Бенедикт), „ Да флиртуваш с Бриджъртън “ (Историята на Колин), „ На сър Филип, с обич “ (Историята на Елоиз), „ Очарователен непрокопсаник “ (Историята на Франческа), „ Заради неговата целувка “ (Историята на Хайъсинт) и „ На път за олтара “ (Историята на Грегъри).

A post shared by Julia Quinn (@juliaquinnauthor)

Всеки епизод на сериала включва роман от актрисата Джули Андрюс, която озвучава анонимната и постоянно скандална авторка на графа във вестник, известна като лейди Уисълдаун. По-късно е разкрита като Пенелъпи Федърингтън, притежаваща знания за цялата информация в Лондон, привличайки интереса на обществото, даже на кралица Шарлот.

Първият сезон дебютира на 25 декември 2020 година в Netflix и наблюдава събитията от „ Херцогът и аз “ (2000), първата от осемте книги на известната авторка, в която най-голямата щерка от семейство Бриджъртън, Дафни, изиграна от актрисата Фийби Диневър, си търси брачен партньор през 1813 г.

В екранизацията Дафни среща Саймън Басет, херцог Хейстингс, в чиято роля влиза артистът Реге-Жан Пейдж и те подписват договорка. Те се преструват, че се ухажват, с цел да може Саймън да не бъде обезпокояван от майки, които се пробват да омъжат дъщерите си за подобаващ херцог. В подмяна Дафни би трябвало да притегли повече ухажори, като ги принуждава да ревнуват.

Романтичният сериал удивлява феновете с впечатляващите си местоположения, скандални костюми и откровени подиуми на фамилиарност. Първият сезон е посрещнат с позитивни мнения.

https://youtu.be/qYNCws-a6CQ

Във втория сезон е показана историята на сантименталните взаимоотношения сред най-големия брат от фамилията – Антъни Бриджъртън (Джонатан Бейли), и евентуалната му брачна половинка Кейт Шарма (Симон Ашли).

Попаднахме на някои забавни и изненадващи обстоятелства, които може и да не знаете за сериала, който завладя света. Споделяме ги с вас в актуалната публикация и се надяваме да ви харесат.

1. Висок рейтинг

A post shared by Bridgerton (@bridgertonnetflix)

В рамките на няколко седмици след премиерата си по Коледа 2020, отчитайки 63 млн. фенове съгласно Netflix и покачвайки бързо рейтинга си, „ Бриджъртън “ се трансформира в най-гледания хитов сериал до момента. Екранизацията е преди всичко по гледаемост в 83 страни. През януари 2021 година беше възобновена за втори сезон, чиято премиера беше на 25 март 2022 година През април 2021 година основателят Крис Ван Дюсен разкри в Twitter, че ще има трети и четвърти сезон.

2. Дафни Бриджъртън

A post shared by Los Bridgerton España |

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР