Брезово е на прага на извънредни избори. Общината скоро ще

...
Брезово е на прага на извънредни избори. Общината скоро ще
Коментари Харесай

Брезово остава без кмет! Съдът потвърди присъдата на Радньо Манолов

Брезово е на прага на изключителни избори. Общината скоро ще остане без кмет, откакто на 29 май състав на Окръжен съд удостовери присъдата на Радньо Манолов. През декември 2017 година Районен съд- Пловдив осъди на 1 година условно с изпитателен период от 3. Управникът беше приет за отговорен, че в качеството си на локален нотариус е удостоверявал подписи, които не са положени пред него, оповестява trafficnews.bg.

Решението лишава Манолов и от правото да заема социална служба за период от 1 година. Присъдата на втора инстанция е дефинитивна и кметът би трябвало да напусне кабинета си. Според чиновници на община Брезово той към момента ходел на работа, а също по този начин разписвал и документи. През последните дни е видян да изнася персонални движимости от кабинета си.

Предстои Общинския съвет да гласоподава дата за изключителни избори, които би трябвало да се проведат в период от два месеца.

Радньо Манолов бе обвиняем дружно със зам.-кмета Димитър Томов, секретарят на общината Стойна Малешкова и банковата служителката Стоянка Стоянова.

Четиримата бяха арестувани на 22 октомври 2014 година Обвинението против четиримата беше, че са прехвърляли партиди от разнообразни пенсионни фондове към този на съответна банка без знанието на техните притежатели. Според прокуратурата концепцията била на Стоянка Стоянова, а тримата общинари са заверявали нотариално подписи, които не са положени пред тях.

Томов, Малешкова и Стоянова подписаха съглашения с прокуратурата и бяха осъдени с пробация. Радньо Манолов обаче отхвърли да признае виновността си и застана пред съда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР