Brexit ще има. Проведен е референдум, подадена е молба за

...
Brexit ще има. Проведен е референдум, подадена е молба за
Коментари Харесай

Със или без сделка, Brexit ще има, убедена е Захариева

Brexit ще има. Проведен е референдум, подадена е молба за излизане от Европейски Съюз. Така че, Англия няма да бъде член на Европейски Съюз със или без съглашение. Това съобщи министърът на външните работи Екатерина Захариева.
Тя обаче подсигурява, че българите на територията на Кралството ще могат да останат там, без значение от изхода на договарянията с Европейски Съюз.
Захариева добави още, че ще бъдат понижени таксите за подаване на документи за виза, а от страна на българската страна няма да има усложнения за британските жители, искащи да обитават у нас.
Относно политическата рецесия във Венецуела, Захариева съобщи, че апелът на българската страна е да се почитат демократично приетите права и да се откри излаз от обстановката по кротичък път с образуване на нови законни избори.
Вицепремиерът разяснява и въпроса с отпадането на така наречен " Златна виза " за вложители у нас.
" Българското държавно управление е разпознало този проблем още от февруари предходната година, има работна група в министерство на правораздаването. Текстовете със законовите промени са подготвени ", сподели Захариева пред Българска национална телевизия.
Проблемът е обвързван с бързите вложения, които не носят никакви работни места, а стоят единствено като пари в банка , изясни Захариева. По думите ѝ, би трябвало да има непоклатимост - да можеш да видиш, да пипнеш една инвестиция.
Относно плануванаъа за през днешния ден обсада от гръцките фермери на Граничен пункт " Кулата " Захариева изясни, че се надяваме гръцките управляващи да не позволен блокиране на границата.
27 години продължава този спор сред Гърция и Македония. През това време другите вървят напред. Интересът на България е да имаме постоянни страни членки на Европейски Съюз и съдружници в НАТО, несъмнено и съседи, изясни външният министър.
Тя съобщи, че комисията за връзките сред България и Македония продължи да работи, само че доста години нищо не се е предписание по въпроса.
Като образец за триумф, Захариева уточни признаването на българския Цар Самуил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР