Brexit няма да се отрази пряко на България. На пръв

...
Brexit няма да се отрази пряко на България. На пръв
Коментари Харесай

Страхът трябва да идва от нашите си вътрешни дела, а не от ЕС

" Brexit няма да се отрази директно на България. На пръв взор не нямаме проблем с отделянето на Англия от Европейски Съюз. " Това предвижда финансистът и някогашен финансов министър проф. Христина Вучева в изявление за bTV.
„ Имаше безпокойство, че Brexit ще се отрази на вноските на страните-членки в Европейски Съюз, само че това няма да се случи “, уверена е тя.
Проф. Вучева разяснява и тематиката за анулацията на валутния ръб у нас. „ Правителството на господин Борисов е първото, направило нужното, с цел да се приобщим към европейския валутен механизъм. Добре бе, че през 2018 година се направи проект за деяние, в който се описаха всички стъпки. Трябва да признаем, че се направи нещо доста значимо. Но министър председателят, финансовият министър и шефът на Българска народна банка понижиха ролята, с метода, по който трансформираха закона. Смущаващият фасон на това деяние е, че не бе обяснено на хората какво се цели. Така цялата дандания щеше да се спести. Можеше да се мине без тази смяна. Задължително беше да има проект за деяние и ние го направихме “, акцентира финансовият експерг.
„ Не бяхме длъжни да поправяме законодателството. Вкара се една алинея, която е в дисонанс със закона. По създание това е път към унищожаване на валутния ръб. Това няма да промени нашето предпочитание да имаме постоянния курс, вероятно би могло да стане едно изменение с плюс или минус 3 стотинки. Ако някой реши, че нашето икономическо положение заплашва икономическия съюз. Страхът би трябвало да идва от нашите си вътрешни каузи, а не от Европейски Съюз. Тази заплаха е доста понижена. Най-важно е да сме вътре в чакалнята, нищо неприятно не може да ни се случи, даже с този текст “, изясни проф. Вучева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР