Брет Кавано, номинацията на Белия дом за съдия от Върховния

...
Брет Кавано, номинацията на Белия дом за съдия от Върховния
Коментари Харесай

Брет Кавано призна, че е прекалил с емоциите на изслушването за съдия

Брет Кавано, номинацията на Белия дом за арбитър от Върховния съд, има вяра, че " без значение и независимо правораздаване е най-важното за нашата конституционна република ".

 Стотици задържани на митинга против Кавано
Стотици задържани на митинга против Кавано

Докладът на ФБР почисти името на съдията, само че не успокои съперниците му

В публикация за вестник " Уолстрийт джърнъл " той акцентира, че Върховният съд " в никакъв случай не би трябвало да бъде обсъждан като партийна институция " и даде обещание да бъде " работлив, пореден, безпристрастен, самостоятелен и лоялен на Конституцията и на публичното богатство ", в случай че бъде доказан.

Кавано също писа за отправените към него обвинявания в полов тормоз, като ги дефинира за " погрешни и от време на време долни " и разясни, че годините му в учебно заведение са били " неуместно изопачени ". Той изясни, че показанията му пред Комисията по правораздаване към Сената " може би са били прекомерно прочувствени в някои моменти " и счита, че " изрекох някои неща, които не трябваше да споделям ".

 Пореден митинг против избора на Кавано за висш арбитър
Пореден митинг против избора на Кавано за висш арбитър

Докладът на ФБР не потвъди обвиняванията в полов тормоз против номинацията на Белия дом

Накрая Кавано означи, че " зачита " Конституцията на Съединени американски щати и даде обещание да остане " безпристрастен при всеки правосъден случай и постоянно да се бори за отбрана на Конституцията на Съединени американски щати и върховенството на закона ".

Междувременно редакцията на вестник " Вашингтон пост " прикани Сената да гласоподава срещу номинацията на Кавано. За първи път от 1987 година вестникът се афишира срещу номинация за арбитър от Върховния съд.

Повече от 300 души бяха арестувани в Съединени американски щати на митинг против избора на арбитър Брет Кавано за висш арбитър. Демонстрацията се организира пред Върховния съд във Вашингтон.

Вчера стана ясно, че отчетът на ФБР не удостоверява обвиняванията в полов тормоз против номинацията на Белия дом за арбитър от Върховния съд.

Кристин Блейзи Форд, която първа упрекна Кавано в полов тормоз, приказва пред Комисията по правораздаване към Сената през предходната седмица. Професорът от Университета Пало Алто упреква Кавано в полово посягане, до момента в който са били възпитаници при започване на 80-те години на предишния век. Впоследствие Кавано беше упрекнат и от други две дами - Дебора Рамирес и Джули Суитник.

Демократите и републиканците се счепкаха по проблема.

Сенатът възнамерява да гласоподава номинацията на Кавано в петък (процедурен вот) и събота (окончателно гласуване). Републиканците имат 51 места в 100-местния Сенат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР