Бременната певица Християна Лоизу постепенно успя да спечели сърцата на

...
Бременната певица Християна Лоизу постепенно успя да спечели сърцата на
Коментари Харесай

Християна Лоизу – кипърката, която стана любимка на българите

Бременната певица Християна Лоизу последователно съумя да завоюва сърцата на българите. Тя завоюва четвъртия сезон на „ Х Фактор “, само че по-късно нещата за нея не се развиха изключително сполучливо. Така и не видяхме някакъв огромен шлагер от певицата, само че пък хората я харесват даже и без песните й да се въртят непрекъснато по малките екрани и радиата. Актуалната участничка от „ Като две капки вода “ настойчиво крие кой е бащата на бебето, което чака да се роди през лятото, само че „ Уикенд “ се разрови из предходните й връзки, които са няколко на брой.

Първото гадже на победителката от „ Х Фактор “ е кипърец, който бил много ревностен. Двамата с Християна са били дружно, до момента в който тя още живеела в родния си град. Краят ставал все по-близо, а свадите все по-бурни, когато певицата почнала много постоянно да посещава България.

Той й нямал никакво доверие и непрекъснато измъчвал и себе си, и нея със подозренията си и догатките какви ги прави, когато е надалеч. В един миг даже си разрешил да й постанова и възбрана да не пътува у нас. Точно този миг се оказал преломен за търпението на Християна и тя осъзнала, че е време да постави завършек на тази безсмислена и много изцеждаща я връзка, която почнала, когато е на 16 години, и завършила 7 години по-късно.

„ Аз взех решение да приключа връзката. Той беше доста ревностен, даже когато бях в България, се опитваше да ме управлява. Не ми даваше да пея с този или оня. Трудно е да имаш ревностен мъж “, споделяла е Лоизу.

Родена е в Кипър, учи поп и оперна вокална техника в Ларнака, само че избира България за втори дом. Завършва оперно пеене в Националната музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров “ в София и специализира в Лийдс, Англия, където усвоява изкуството на мюзикъла. Броени месеци след завръщането си на българска земя се явява на кастинг за четвъртия сезон на „ Х Фактор “, който завоюва през 2016 година, побеждавайки сензацията на „ Евровизия “ Кристиан Костов. Тогава тя към този момент имаше връзка с оперния артист Николай Войнов, който я поддържаше от самото начало в предаването.

В „ Х Фактор “ певицата се явява с бащиното си име – Лоизу, тъй като е по-кратко и по-лесно за акцент. Баща ѝ Луис работи в централната поща в Ларнака, където живее фамилията ѝ. Майка ѝ Сотирула е рецепционист в незабавната помощ в болничното заведение – приема документите на пациентите. Християна има по-голяма сестра – Панайота, и двама братя – Йорданис и Андреас, който е минимален.

„ Моят избор още преди години беше да остана тук. Не скърбя за решението си, тъй като тук се усещам в свои води. Щастлива съм и от обстоятелството, че получих утвърждението на българската аудитория “ – съобщи преди време кипърката.

Причините да кандидатства в консерваторията в София са две – първо, доста харесва страната ни още когато идва няколко пъти на почивка с родителите си като дете и, второ, откакто изследва деликатно, схваща, че българската оперна школа е една от най-хубавите в света.

„ Когато дойдох тук, бях дребна, едвам на 17 години. Трудно привикнах с дистанциите, които са по-големи спрямо Кипър, само че тук всичко е доста зелено и има естествена хубост. Харесвам България още от дете. Майка ми имаше няколко приятелки българки и постоянно идвахме на ваканции – обикаляхме Варна, Велико Търново, Русе, София. Нямах самообладание да науча езика, който е доста хубав. След втория месец към този момент разбирах близките, а след 5-ия говорех свободно “, споделя за първите си усещания от страната ни надарената певица.

При едно от визитите си у нас през 2005 година непринудено взема решение да се яви на интернационалния конкурс за млади реализатори „ Сребърна Янтра “ във Велико Търново. Тогава тя показва 2 песни – на британски и гръцки, а журито ѝ дава премия в категорията за най-хубаво осъществяване на ария на роден език. Името ѝ е в листата с спечелилите в уеб страницата на състезанието, само че там е изписано като Кристиана Хаджийордану – в действителност същинската ѝ фамилия е Хаджийорданиус. 

„ Никой от фамилията ми не се занимава професионално с музика. Сега мои родственици ми описват, че преди време майка ми е пеела хубаво, татко ми като дете е пял в хор, само че професионално – в никакъв случай “, споделя за фамилията си хубавицата, чийто гений открива вокалната ѝ педагожка в Кипър Силва Макамян.

Всъщност тя стартира да се занимава с музика, когато е на 12 години и постъпва в гимназия. Тогава учителката й по музика Макамян ѝ споделя, че има прекрасен глас, и я приема в хора на учебното заведение. „ Обикаляхме страната, участвахме на доста концерти и аз взех решение, че това е моят път – музиката “, споделя тя. Когато идва в България и постъпва в консерваторията, едно момче ѝ прави мощно усещане. Въпреки че гледа дипломния театър на завършващите студенти, един се откроява в нейните очи – това е първият й български другар Николай. Той също я помни от този момент, само че даже не се заговарят. По това време той приключва, а тя стартира образованието си.

Срещат се 4 години по-късно след театър в Софийската опера. Тогава за първи път си приказват. Той я пита: „ Помниш ли ме? “, а нейният отговор е „ Да, несъмнено “. Оттам нататък стартират да се засичат инцидентно на едни и същи места, защото имат обща среда и ползи, и да си поддържат връзка все по-често. Говорят най-много за музика, за уроците си по актьорско майсторство, които води проф. Пламен Карталов, шефът на Софийската опера, и по този начин някак естествено стават близки. Изкарват дружно 3–4 години, само че пътищата им се разделят.

След него Лоизу се загаджи с Борислав Борисов, прочут като репортера Боби Стар. Двамата се сгодиха, само че надарената певица изненадващо върна пръстена преди 2 години. Говори се, че повода са систематични изневери от страна на Боби. От година и половина певицата има връзка с загадъчен мъж, който е татко на бебето, което чака. Християна настойчиво крие обичания си, който не желае да става прочут.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР