Брекзит може да бъде отложен до 2021 г. Информацията с

...
Брекзит може да бъде отложен до 2021 г. Информацията с
Коментари Харесай

Гардиън и Би Би Си: Брекзит може да бъде отложен до 2021 г.

Брекзит може да бъде отсрочен до 2021 година Информацията с маркер " изключителна вест " популяризира английският в. " Гардиън ". Той се базира на данни от високопоставени служители на Европейски Съюз. Според авторитетното издание повода за отваряне на " малката врата " е в растящото съмнение в премиера Тереза Мей. Публикацията на " Гардиън " се трансформира във водеща политическа вест на Острова през днешния ден и за малко време се появи и на първите страници на останалите огромни медии, като Би Би Си, представена от dir.bg.

Данните сочат, че от Европейски Съюз са на мнение, че е по-добре интервалът на договарянията да бъде продължен значително. Това ще разреши на Англия и Европейски Съюз да разработят своите проекти за бъдещите връзки. Освен митата, търговията и потокът на хора, един от най-важните проблеми е обвързван с границата на Северна Ирландия.

Висшите чиновници на Европейския съюз са на мнение, че ново удължение от 3 месеца единствено ще удължи мъката, защото държавното управление на Тереза Мей най-вероятно отново няма да реализира единодушие по отношение на Брекзит.

" Удължаването с 21, а не с 3 месеца, е свястно, защото ще обхване многогодишната финансова рамка [бюджетния интервал на ЕС] и ще улесни нещата. В коридорите на Европейски Съюз се приказва за това. Удължаването с 3 месеца може да не е задоволително за уговаряне единствено на техническите елементи към договорката. Ако депутатите на консервативното държавно управление не се уморят изцяло от Брекзит, то 21-месечен интервал ще е задоволителен за сформиране и гласоподаване на договорката ", споделя Мартин Зелмайер, общоприет секретар на Европейската комисия.

Раздразнението на Брюксел към Тереза Мей нараства, защото Европейски Съюз прави оценка опцията договорката за Брекзит да се провали след две седмици на " повече от 50% ". Британското държавно управление обмисля разнообразни варианти за излизане от Европейски Съюз, ако Народното събрание не утвърди договорката на премиера Тереза Мей до 12 март, съобщи Ройтерс.

Решението на Мей да отсрочи гласуването на договорката за излизане от Европейския съюз предизвика появяването на информации, съгласно които тя ще бъде принудена да удължи периода за излизане от съюза. Британският министър председател до този миг се обявяваше срещу сходно удължение с аргумента, че то единствено ще отсрочи взимането на решение за Брекзит и няма да докара до излаз от патовата обстановка в Народното събрание.

Англия е изправена пред опцията да би трябвало да отсрочи плануваното за 29 март излизане от Европейски Съюз, съобщи през днешния ден пред радио Би Би Си държавният секретар в английското министерство на защитата Тобаяс Елуд.

" Възможно е министър председателят Мей в последна сметка да се снабди с нужните отстъпки и юридически съглашения във връзка с защитния механизъм (за ирландската граница), само че времето изтича ", означи Елуд.

В Брюксел са обезпокоени от опцията Ирландия да бъде употребена за " изкупителна жертва ", с цел да не се стигне до договорка. В Европа обаче ще отговорят " на всеки опит ирландците да бъдат упрекнати за провалената договорка ", пишат от " Гардиън ".

Според Европейски Съюз в английския парламент не съществува консенсус по отношение на това, какви търговски връзки ще желае да развива Обединеното кралство със страните членки на съюза след Брекзит. Повод за паники за отсрочване и ново закъснение е, че забавянията към гласуването на проектът за Брекзит са свързани и с извличането на вътрешнополитически дивиденти от страна на някои политически фигури в английския парламент, настояват някои източници от Брюксел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР