Брекзит е модел и за Германия, смята съпредседателката на Алтернатива

...
Брекзит е модел и за Германия, смята съпредседателката на Алтернатива
Коментари Харесай

Алис Вайдел, Алтернатива за Германия: Нужна е реформа в ЕС, за да преодолее дефицита на демокрация

Брекзит е " модел и за Германия ", счита съпредседателката на " Алтернатива за Германия " Алис Вайдел. В изявление за " Файненшъл таймс " тя се афишира за промяна на Европейски Съюз и превръщането му в " съюз на европейските народи ", предава БНР.

Европейски Съюз би трябвало да се реформира, с цел да се преодолее " дефицитът на народна власт ", счита Вайдел. Ако това се окаже невероятно и в случай че нейната партия " Алтернатива за Германия " пристигна на власт, тя ще подложи излизането на Германия от Европейски Съюз на гласоподаване посредством референдум, споделя Вайдел пред " Файненшъл таймс ".

В признатата през лятото стратегия на партията за европейските избори " Алтернатива за Германия " разгласи Европейски Съюз за провален план, който не предстои на промяна. Затова би трябвало да се сътвори нов " Съюз на европейските народи " като икономическа общественост, която подсигурява националния суверенитет на страните членки.

В същото време в Германия не стопират всеобщите демонстрации против крайнодесния екстремизъм и партия " Алтернатива за Германия ". В Мюнхен, Берлин, Кьолн и Бремен нощес стачкуваха над 300 хиляди.

Поводът е изтеклата информация за загадка среща на десни екстремисти с висши представители на " Алтернатива за Германия ", на която се е обсъждал проект за прогонването от страната на немски жители от непознат генезис.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР