Брегоукрепителни мерки ще бъдат предприети спешно в курортния комплекс Св.

...
Брегоукрепителни мерки ще бъдат предприети спешно в курортния комплекс Св.
Коментари Харесай

Спешно укрепват мостика в „Св. Св. Константин и Елена”

Брегоукрепителни ограничения ще бъдат подхванати незабавно в курортния комплекс „ Св. Св. Константин и Елена ” по гледище на регионалния шеф. С писмо до общинския съвет той упорства община Варна да поеме разноските и да укрепи рушащия се мостик, защото регионът съдзава опасности от злополуки. Стойността на укрепването надвишава 748 хиляди лева

Съветниците от комисията по бюджет и финанси гласоподаваха средствата за спешното брегоукрепване да бъдат пренасочени от плануваното разширение на ул. „ Рачинска ” и от ремонтите по уличната мрежа на Варна.

Съветниците утвърдиха предлагането да бъдат отпуснати средства за два храма в регион Аспарухово - 34 хиляди лева за църквата „ Св. Цар Борис Михаил ” и 4,8 хиляди лева за джамията в квартала. „ Дъждовните води би трябвало да бъдат отведени, защото в този момент целият водосбор подкопава основите на джамията ”, посочи зам.-председателят на общинския съвет доктор Янко Станев, който е и вносител на предлагането дружно с останалите съветници от Аспарухово. По думите му сходен е и казусът с православния храм. С отпуснатите суми ще се извършат най-неотложни палиативни действия, а в случай че се наложи подсилване на целия склон, средствата ще са доста повече.

Станев изрази неразбиране от пасивността на настоятелствата и благодари на сътрудниците си от бюджетвата комисия по тази причина, че с гласа си поддържаха отпущането на средствата.
Гинка Христова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР