Брегансон. Руският президент Владимир Путин призова Европа да си постави

...
Брегансон. Руският президент Владимир Путин призова Европа да си постави
Коментари Харесай

ТАСС: Путин призова Европа да си постави общи цели

Брегансон. Руският президент Владимир Путин прикани Европа да си сложи общи цели, " които през днешния ден наподобяват невъзможни, а на следващия ден може да станат неизбежни ", цитира думите му TACC .
" Що се отнася до вероятностите, свързани със основаването на единна Европа от Лисабон до Владивосток, това не е нашата концепция. Генерал дьо Гол изрази тази концепция всъщност, когато приказва за Европа от Лисабон до Урал. Но Русия се простира до Тихия океан и всичко това е пространство на европейската просвета. Важно е да се разбере това. Но това не е въпросът. Днес наподобява невероятно. Това, което наподобява невероятно през днешния ден, може да стане неизбежно на следващия ден “, съобщи Путин на взаимна конференция с френския президент Емануел Macron.
Путин е уверен, че Русия и Франция могат да създадат повече дружно, в случай че връзките сред Русия и Европейски Съюз дефинитивно се възстановяват.
" Ние поддържаме бизнес интензивността във Франция. Бихме могли да създадем още повече в тази посока, в случай че нормализирането на връзките сред Русия и Европейския съюз е цялостно и всеобхватно ", сподели той.
Говорейки за смисъла на Франция за Русия, Путин означи, че това е исторически един от основните съветски сътрудници в Европа и в света. Той напомни, че Русия, дружно с Франция, излязоха спечелили в битката против нацизма през Втората международна война. Руският водач благодари на френския президент Еманюел Макрон, че " одобри нашата покана да пристигна на тържества на 9 май следващата година ". В същото време президентът уточни, че двустранните връзки имат дълбоки корени. Той означи, че Франция е нуклеарна мощ и непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, страната играе забележителна роля при вземането на решения в региона на интернационалната сигурност.
Путин също по този начин означи, че отношението на френското управление изигра " основна, в случай че не и основна роля " за завръщането на Русия в Съвета на Европа. " Струва ми се, че не би трябвало да се цитират спомагателни мнения и доказателства, че одобряваме съдействие с Франция по най-сериозния метод. Не приказвам за икономическия съставен елемент ", заключи президентът.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР