Бразилското правителство каза днес, че убийството на повече от 100

...
Бразилското правителство каза днес, че убийството на повече от 100
Коментари Харесай

Бразилия: Действията на Израел в Газа излизат извън всякакви „етични и законни граници“

Бразилското държавно управление сподели през днешния ден, че убийството на повече от 100 души, опитващи се да получат филантропична помощ в Газа, демонстрира, че военните дейности на Израел нямат “етични или законни ” граници и повтори апела си за неотложно преустановяване на огъня в спора, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

“Милосърдието загърбва цивилните в Газа. И е време да предотвратим по-нататъшни кланета ”, уточни в изказване бразилското външно министерство и добави, че “от интернационалната общественост зависи да изиска прекъсване на това и да избегне нови зверства ”.

По информация на здравните управляващи в Газа, през вчерашния ден израелските сили са простреляли повече от 100 палестинци, които чакали разпределяне на филантропична помощ.

Израелски представители отхвърлиха оповестения брой на починалите и показаха като причина за гибелта им тълпите, наобиколили камионите с филантропична помощ, и споделиха, че жертвите са били стъпкани или прегазени от камионите.

“Правителството на Нетаняху още веднъж сподели посредством дейностите и изказванията си, че военните дейности в Газа нямат етични или законни граници ”, посочи бразилското държавно управление и назова декларираното от Израел по отношение на случая “цинично ”.

Бразилия и Израел са в дипломатически спор поради изявление на бразилския президент Луиз Инасио Лула да Силва, който оприличи израелската война в Газа на нацисткия геноцид през Втората международна война.

Израел разказа тези думи на Лула като сериозна антисемитска офанзива и настоя за опрощение, само че бразилски източници споделиха, че това няма да се случи.

Войната в Газа стартира след офанзива на палестинското ислямистко придвижване “Хамас ” против Израел, в която по израелски данни са починали 1200 души, множеството цивилни, а 253 души бяха взети за заложници. Според здравни управляващи на анклава повече от 30 000 палестинци са били убити в Газа от нападението на 7 октомври насам.

Бразилия, която осъди и офанзивата на “Хамас ” като „ терористична “, неведнъж съобщи, че прекъсването на огъня, влизането на филантропична помощ в Газа и освобождението на всички заложници са “безусловно наложителни ”.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР