Бразилия вече е на второ място по брой на заразените от

...
Бразилия вече е на второ място по брой на заразените
от
Коментари Харесай

Бразилия вече е втора в света по брой на заразените

Бразилия към този момент е на второ място по брой на заразените
от ковид. В страната за последното денонощие се регистрирани повече от 20 000 нови случая и по този начин общият им брой е 332 382 (21 116 починали), с което тя към този момент е пред Русия (326 448 и и умряли 3249), където има 8894 нови случая. На първото място е Съединени американски щати с 1 654 094 инфектирани (97 647 починали).

Общият брой на случаи с коронавирусна зараза в света е 5 306 235 души. Увеличението е със повече от 109 000. От европейските страни водеща е Англия с почти 3200 нови случаи, и Испания – 1887. Италия, Франция, Германия оповестяват за под 1000 нови случаи, като Беларус, които нямат ограничения, е с нови 932 случая на болестта.

В Европа смъртността трайно се понижава, като само Англия е с нови 351, а всички други страни умрелите са под 200.

 
В Кипър през днешния ден откриват плажния сезон
Това става в границите на почналата втора фаза от премахването на противоепидемичните ограничения. Живеещите на острова от през днешния ден могат да лежат и да се пекат на пясъка, да се занимават с плажни спортове. Досега това беше неразрешено,, позволено беше единствено плуване в морето.

Плажовете би трябвало да действат при прецизно съблюдаване на издадените от Министерството на здравеопазването указания. Минималното разстояние сред чадърите би трябвало да е 4 метра, а сред шезлонгите - 2 метра. Регламентирани са и условията за стерилизация на плажните уреди. Забранено е потреблението на съблекални и душове, работещи на закрито, както и продажбата на храна и питиета на плажа.

Желаещите да употребяват лични плажни такъми също би трябвало да съблюдават избраната отдалеченост в зоната за свободно плажуване.

 
В Съединени американски щати стартират разхлабване на ограниченията
В няколко огромни американски града, които по време на пандемията от Ковид-19 се трансфораха в горещи точки със инфектирани, стартира разхлабване на ограниченията против разпространяването на болестта.

Милиони американци се готвят за дълъг уикенд за деня за респект към починалите военнослужещи, който е в понеделник. Очакванията са за цялостни с хора улици, паркове и плажове. Здравните управляващи обаче не престават да приканват към отбягване на тълпи и стоене у дома.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо разгласи, че първата фаза на рестрата може да стартира идната седмица в случай че броят на смъртните случаи понижи. Надеждата е първо да отвори региона на Лонг Айлънд. В Ню Джърси бяха отворени места за развлечение навън, като броят на хората, които могат да се събират там бе повишен от 10 на 25.

Сваляне на някои рестрикции също бе оповестено във Върмонт, Тенеси и Северна Каролина Но в Мичиган губернаторът Гречен Уитмър разгласи, че поради опция от втора вълна от инфектирани действието на заповедта за стоене по домовете се удължава до 12 юни.

Това се чака да докара до повече митинги в щата откакто по-рано симпатизанти на президента Доналд Тръмп подлагаха на критика остро подхванатите ограничения.   

 
Франция готви ответни ограничения против Англия
Властите във Франция показаха страдание поради английското решение всеки идващ на Острова от чужбина, в това число и от континентална Европа, да бъде длъжен да прекара 14-дневна карантина. Френското вътрешно министерство съобщи, че ще отговори с реципрочни ограничения.

По-рано през вчерашния ден английският вътрешен министър Прити Пател сподели, че ще вкара 14-дневна карантина поради Covid-19 за всички идващи от чужбина в страната от 8 юни. Авиокомпаниите стачкуваха и предизвестиха, че това ще съсипе целия бранш на гражданското въздухоплаване. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР