Бразилия получи два сериозни удара в квалификационния си мач за

...
Бразилия получи два сериозни удара в квалификационния си мач за
Коментари Харесай

Неймар се контузи при загубата на Бразилия от Уругвай; Меси отбеляза два гола при победата на Аржентина

Бразилия получи два съществени удара в квалификационния си мач за Световното състезание против Уругвай, защото загуби с 2-0 и по-късно видя звездния си нападател Неймар да напуща стадион Сентенарио в Монтевидео насълзен след травма до лявото коляно.

Капитанът на Бразилия Каземиро сподели, че травмата на Неймар във вторник наподобява „ сериозна “, защото Бразилия сподели най-лошото си показване под управлението на новия треньор Фернандо Динис, който ще остане на поста най-малко до Копа Америка следващата година.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Меси в Маями: Процъфтяваща футболна сцена се готви за „ GOAT “ „ Трансформационен “ миг: Лионел Меси е подготвен за дебют в Интер Маями Лионел Меси прави дебют в MLS: Как работи лигата? завършек на списъка

„ Напускането на Неймар от мача сигурно е нещо съществено “, сподели Каземиро пред кореспонденти след мача.

„ Но се надявам да не е най-после. Той е имал тези травми, когато стартира още веднъж да набира темпото си, мъчно е ”

Уругвай, който в този момент е треньор на аржентинеца Марсело Биелса, реализира първата си победа против Бразилия от 22 години.

Настройване и уволняване на Меси

Докато Бразилия претърпя първата си загуба в 37 квалификационни мача за Световното състезание във вторник, южноамериканските им съседи Аржентина победиха Перу с 2:0, като Лионел Меси означи и двата гола, до момента в който изигра целия мач за международните първенци.

36-годишният футболист изглеждаше във форма, откакто бе отхвърлен за няколко мача със своя клуб Интер Маями поради мускулни болки.

Меси усили резултата си от интернационалните голове до 106 в 178 изяви, придвижвайки се на две от Али Даеи от Иран за втори в листата на кариерата след Кристиано Роналдо от Португалия със 127.

Защитаващите международната купа в никакъв случай не са били изправени пред опасности на Националния стадион в Лима против перуански тим, който към момента не е отбелязал гол в четири квалификационни мача. Увереното показване на Аржентина може да се дължи на това, че Меси най-сетне играе като титуляр и наподобява изцяло здрав.

Той направи 1-0 след контраофанзива в 32-ата минута. Енцо Фернандес подаде към Нико Гонсалес отляво. Ниско центриране откри Меси на границата на наказателното поле и той стреля в левия ъгъл на вратаря Педро Галезе.

Меси означи още веднъж 10 минути по-късно, откакто Фернандес го откри съвсем на същото място. Меси стреля в десния ъгъл на Галезе. По-късно той беше анулиран гол заради засада с ниска разлика, уловена при обзор на видео в 57-ата минута.

„ Да, имаме добра група и добра среда в нашата съблекалня и нещата са доста по-лесни. Радваме се да сме дружно и да играем дружно, ” сподели Меси след мача.

„ След като спечелихме Световното състезание, придобихме убеденост, по-обединени сме и твърди. Надявам се да продължим да растем. “

Перуански и аржентински почитатели се пробваха да нахлуят на терена след мача, с цел да прегърнат Меси, който изведе първенците от Световната купа до осмата им поредна победа, откогато завоюваха миналогодишната купа в Катар.

Аржентина преди всичко в квалификационната таблица на Южна Америка

На други места Венецуела победи Чили с 3-0, Еквадор и Колумбия направиха нулево тъждество, а Парагвай победи Боливия с 1-0 с гол на Антонио Санабрия в 69-ата минута.

Аржентина води в южноамериканската квалификационна група с 12 точки в четири мача. Уругвай, Бразилия и Венецуела имат седем точки и са разграничени по голова разлика. Колумбия има шест точки, а Еквадор, Парагвай и Чили са с по четири. Перу има една точка, а Боливия има нула.

Следващото Световно състезание в Съединените щати, Мексико и Канада ще включва 48 тима, което значи непосредствено влизане за първите шест тима в Южна Америка. Отборът, заел седмо място, ще се състезава в междуконтинентален плейоф за място.

През ноември ще се изиграят още два кръга от квалификациите за Световното състезание в Южна Америка. Бразилия и Аржентина ще се изправят един против различен на стадион Маракана в Рио де Жанейро на 21 ноември.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР