Бразилия победи Аржентина с 2:0 и се класира за финала

...
Бразилия победи Аржентина с 2:0 и се класира за финала
Коментари Харесай

Бразилия пак срази Аржентина

Бразилия победи Аржентина с 2:0 и се класира за финала на " Копа Америка ". Така домакините на шампионата на Южна Америка за 9-и път лишиха капитана на " гаучосите " Лео Меси да стигне до трофей с националния тим. " Селесао " взе още веднъж считания за " класика " мач сред двата гранда на континента и продължава да се надява, че ще победи с оценката пред лична аудитория, а възможностите на 32-годишния Меси да се добере до отличие с националния отбор понижават от ден на ден.

Габриел Жезус (19) и Роберто Фирмино (71) означиха попаденията и станаха герои на нацията, която живее и диша с футбола. Меси пък пропусна възможностите си да бъде воин за Аржентина, като уцели гредата и един път стреля край вратата. Половин час след началото Серхио Агуеро стреля с глава от точката на дузпата, само че прати топката на гредата.

До почивката един път отново той и Меси на 2 пъти пропуснаха да изравнят, а Филипе Коутиньо и Евертон пък не съумяха да удвоят задатъка на " селесао ". След паузата Родриго де Паул и Николас Таляфико също не бяха точни против вратата на домакините, а Филипе Коутиньо (56) стреля в навън след пас на Жезус. В ответната контраофанзива Меси след независим пробив с мощен шут от границата на наказателното поле разтресе левия дирек. След още 10 мин. звездата на Барселона от директен свободен удар пред наказателното поле завъртя топката и я насочи към горния ляв ъгъл, само че вратарят Алисон сподели класа, разтегна се оптимално и съумя да избие. Всичко свърши в 71-та минута, когато героят в мача Габриел Жезус откри Фирмино и той на празна врата удвои. Голът му дефинитивно съкруши аржентинците, а до края Фирмино и Алвеш изпуснаха да санкционират още " гаучосите ".

Бразилия стигна финала на домашната " Копа Америка " и ще оспорва трофея против спечелилия сред досегашния му притежател Чили и изненадата Перу, които играха в другия полуфинал тази нощ в Порто Алегре. Финалът е в неделя на именития стадион " Маракана ".

След загубата Меси изрази бурно неодобрение от съдиите. Според него и съотборниците му реферите са подминали дузпа против Серхио Агуеро тъкмо преди гола на Фирмино, като даже не се допитаха до системата ВАР. “Домакините не бяха по-добри от нас. Просто вкараха ранен гол, а вторият падна след обстановка за дузпа, която не ни дадоха. Съдиите ги подкрепяха през целия дуел и през целия шампионат. Те не се умориха да свирят смешни дузпи, нарушавания и игри с ръка, приказваха куп нелепости, а в този момент даже не разгледаха обстановка с ВАР. Това се случваше през целия мач. Всяко единоборство незабавно беше отсъждано в интерес на противника. Дано КОНМЕБОЛ направи нещо, само че нямам доверие. Бразилия има прекомерно огромна власт. Говорих с арбитъра и той ме увери, че ще прояви почитание към нас, само че не видях такова нещо”, съобщи Бълхата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР