Бразилия грабна много трудна победа с 2:0 срещу Коста Рика

...
Бразилия грабна много трудна победа с 2:0 срещу Коста Рика
Коментари Харесай

Трудно, но сладко! Бразилия грабна първа победа на Мондиала

Бразилия сграбчи доста сложна победа с 2:0 против Коста Рика във втория си мач на Мондиал 2018 в Русия. " Кариоките " стигнаха до попаденията в добавеното време на срещата.

В воин за тях се трансфораха Филипе Коутиньо, който откри, и Неймар, който вкара втория гол, написа Блиц.

Първото полувреме бе много скучно. Първата опция се откри пред Коста Рика. Гамбоа проби по крилото, върна към точката на дузпата, където Борхес засече топката, само че тя профуча около гредата. 

Неймар и компания владееха топката и самодейността, само че по този начин и не успяваха да стигат даже до прецизен удар. Единственият подобен бе на Марсело, само че бе слаб и Навас улови топката.

В средата на първото полувреме гол на Коутиньо бе анулиран вярно поради засада. Марсело стреля към вратата на Коста Рика, топката обаче спря в краката на Коутиньо. Той незабавно би и вкара топката във вратата, само че голът не бе зачетен.

Неймар също имаше един късмет, само че излязъл самичък против Навас си поведе дълго топката и стражът съумя да я избие.

От първата минута на втората част Бразилия натисна доста съществено. Всяка една минута се отправяха удари към Кейлор Навас, който обаче бе неизпълним. Жезус удари греда, а Неймар, Паулиьно и Коутиньо по този начин и не успяваха да го преодолеят.

В 78-ата минута Бьорн Кайперс отсъди дузпа в интерес на Бразилия за нарушаване против Неймар, само че тя бе анулирана след обзор на ВАР системата. След това респективно Неймар получи жълт картон за симулация.

До края на срещата Бразилия бе доста по-активният тим, а това си сподели думата в първата минута на добавеното време, когато Филипе Коутиньо съумя да означи след прелестна асистенция от Габриел Жезус - 1:0.

В добавеното време, което бе шест минути, " кариоките " стигнаха и до нов гол, като този път голмайстор бе Неймар, който оформи крайното 2:0.

След този триумф бразилците се намират на първото място във краткотрайното класиране на Група " Е " с 4 пункта от 2 изиграни мача. Там втори е Сърбия, която е с точка по-малко от " кариоките ", само че и с мач по-малко, който ще изиграе довечера от 21:00 часа против Швейцария. В последния кръг Бразилия се изправя против Сърбия в пряк конфликт за първото място, а Коста Рика против Швейцария.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР