Бразилия е вторият сигурен участник в елиминациите на световното първенство

...
Бразилия е вторият сигурен участник в елиминациите на световното първенство
Коментари Харесай

Бразилия мина през своята "черна котка" на път към 1/8-финалите

Бразилия е вторият сигурен участник в елиминациите на международното състезание по футбол в Катар. След като в събота първенецът Франция пръв подпечата класирането си за 1/8-финалите, довечера това стори и 5-кратният притежател на купата, извоювайки втората си победа в група G.

" Селесао " стори това, надделявайки с най-малък триумф над един от исторически най-неудобните си противници на мондиал - Швейцария. Отборът на Тите се наложи мъчително с 1:0 на ст. " 974 " в Доха с попадение на Каземиро в 83-тата мин.

За бразилците това бе въобще първи триумф против швейцарците в общо три срещи на финалния шампионат на ФИФА. Алпийската страна имаше реномето на " черна котка " за южноамериканците още от домашното им международно състезание през 1950 година, когато реализира тъждество 2:2 посред Сао Пауло. Преди 4 години на Мондиал `18 в Русия " кръстоносците " също не се дадоха на " златистите " - 1:1 в Ростов на Дон.

И през днешния ден в катарската столица мачът вървеше към ново тъждество сред двата отбора в шампионата на планетата. През множеството време отборът на Бразилия имаше териториално и игрово предимство, само че по този начин и не успяваше да осъществя ситуациите си. Пропуски направиха Ричарлисон, Фред, Лукас Пакета, а гол на Винисиус Жуниор в средата на второто полувреме беше анулиран от VAR поради засада.

Освен че се отбраняваше устойчиво, съставът на Швейцария също имаше своите шансове и в офанзива, само че всичко по-опасно бе избавено от вратаря Алисон. Решаващият момент настъпи седем минути преди края на постоянното време, когато след шут от воле на Каземиро топката се отклони от тялото на Мануел Аканджи и влетя неспасяемо в мрежата на Ян Зомер.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР