Брайън Чески, главен изпълнителен директор на Airbnb. © Mike Segar

...
Брайън Чески, главен изпълнителен директор на Airbnb. © Mike Segar
Коментари Харесай

Airbnb вече ще показва цялата цена с всички включени услуги

Брайън Чески, основен изпълнителен шеф на Airbnb.

© Mike Segar Още по тематиката
Airbnb загуби борбата против Ню Йорк за повече информация за клиентите си

Компанията ще би трябвало да дава адресите, които предлага на уеб страницата си, както и имената на притежателите на жилища
22 юли 2018
Европейска комисия настоя Airbnb да съблюдава разпоредбите на Европейски Съюз за отбрана на потребителите
16 юли 2018 Airbnb се съгласи да промени разпоредбите си за представянето на обектите чартърен, в това число и точна и цялостна разбивка на всички спомагателни такси, които до неотдавна не бяха включени в крайната цена. Решението идва, откакто през юли Европейската комисия повдигна въпроса за прозрачността при представянето на цените. Платформата за краткосрочно отдаване на жилища чартърен не спазваше разпоредбите на Европейски Съюз за нелоялни търговски дейности и за компетентността по цивилен и търговски каузи. Компанията разполага с краен период декември 2018 година да реализира измененията на своя уеб страница.

Какви ще бъдат измененията

В четвъртък Airbnb разгласи, че поема ангажимент да показва общата цена на резервациите, в това число спомагателните такси (например за почистване). Когато не е допустимо крайната цена да се пресметна авансово, платформата ще осведоми потребителя. Също по този начин ще показва ясно дали дадена оферта е от хазаин, който е частно лице, или от експерт, защото разпоредбите за отбрана на потребителите са разнообразни в двата случая.

За да приведе политиката си в сходство с разпоредбите на Европейски Съюз за отбрана на потребителите, ще бъде ясно, че те ще могат да се възползват от всички налични средства за правна отбрана, и по-конкретно от правото си да предявят иск против хазаин, ако пострадат или претърпят други вреди.

Airbnb ще показва ясно на потребителите, че те имат право да заведат дело против нея в съдилищата в своята страна на престояване и ще би трябвало да ги осведоми, когато реши да приключи даден контракт или да отстрани наличие, и ще им дава право на обжалване и на обезщетение, в случай че е подходящо.

Очаква се сдружението да приключи предложенията до края на декември 2018 година и да вкара измененията за всички езикови версии в Европейски Съюз. Ако въпреки всичко не успее да се оправи със периода, органите за отбрана на потребителите могат да решат да прибягнат до насилствени ограничения.

Предишни компликации

Малко откакто Брюксел насочи условията си към Airbnb през юли, платформата загуби и борбата си против Ню Йорк за повече информация за клиентите си. Комисията по жилищно строителство реши, че компанията би трябвало да осведоми по отношение на домакините, употребяващи услугата на платформата. Тогава Крис Лехан, който дава отговор за международната политика на Airbnb, разяснява, че регулацията е " нападателно навлизане в персоналното пространство на домакините ", и остави отворена опцията компанията да съди града.

Мерките, които предприе градската администрация на Ню Йорк, изискват Airbnb да предава адресите, които дава чартърен, както и имената на притежателите и информация за жилището. Едно от най-важните правила, които компанията трябваше да одобри, е да не се позволяват наеми за по-малко от 30 дни в множеството здания, в случай че притежателят не живее в тях. Това беше проблем за хотелиерската промишленост. Платформата за отдаване на жилища е отворена и в България и новите правила ще обиден и нашата страна.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР