Братът на бит циганин от врачанското село Габаре се оплака

...
Братът на бит циганин от врачанското село Габаре се оплака
Коментари Харесай

Братът на бит циганин от Габаре се оплака от системен тормоз от свой съселянин

Братът на обичай ром от врачанското село Габаре се оплака в редакцията на организация BulNews от систематичен тормоз от собствен съселянин. Потърпевшият е Ангел Георгиев, брат на 41-годишния Цветан, който при започване на месеца бе брутално пребит от татко и наследник от същото село.

Зверство! Баща и наследник пребиха брутално с железна тръба мъж във Врачанско /снимки/

Оказва се, че вместо нападенията и заканите над ромската фамилия да престанат поради почналото следствие, бащата и синът - Веселин и Йоско, не престават до тормозят съселяните си.
По думите на Ангел през последния месец Веско прекрачил всевъзможни граници.
„ Стигна се до там, че при започване на седмицата се опита да ме прегази с колата си пред магазина в центъра на селото. Тогава бях с децата си и колкото да се отървахме. На идващия ден още веднъж ме срещна и извади противозаконен револвер против мен, само че още веднъж съумях да избягам. В момента във семейството живеем в същински смут и се опасяваме да излезем от домовете си “, споделя Ангел.
Заплахите против него от страна на Веселин Ангел си изяснява с редицата тъжби, които е подал против него за принуждение и тормоз. Въпреки дейностите от страна на нападателния си съселянин, унизеният мъж не се е отказал да търси правораздаване и в сряда подал тъжба и в прокуратурата в Бяла Слатина.
Ангел се надява управляващите да вземат незабавни ограничения против Веселин, с цел да могат той и роднините му да не се опасяват да заведат децата си на учебно заведение или да отидат до магазина за храна.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР