Брат и сестра останаха на улицата – твърдят, че са

...
Брат и сестра останаха на улицата – твърдят, че са
Коментари Харесай

Брат и сестра остават на улицата след имотна измама


Брат и сестра останаха на улицата – настояват, че са жертви на имотна машинация.

Сигнал за имотна машинация с апетитна къща в столичния квартал „ Лозенец”. Брат и сестра остават на улицата, откакто с изненада научават, че родният им дом е преподаден няколко пъти от непознати. На финала екскаватор влиза в парцела им и унищожава къщата, предава bTV.

Двамата даже не съумяват да изнесат движимостите си.

„ Все едно ти се срутва целият доскорошен живот и го виждаш – ето по този начин. За нас това е жив организъм, който пред очите ни е убит”, описват Попови.​

Двамата настояват, че всичко почнало с подправяне на техните подписи преди 8 години. Тогава в наследствената им къща идват мъж и жена, които се показват за чиновници от общината, извършващи актуализация на парцела. Показали папки със скици и площ.

Поискали Кръстьо и Антоанета да се подпишат, че данните дават отговор на истината. Те го създали. Според тях, по-късно подписите им са откраднати и нанесени непозволено върху прелиминарен контракт за покупко-продажба на парцела.

Според документа от 2011 година Попови продават парцела от 336 квадратни метра против 180 хиляди лв.. Получили парите в брой.

„ Това е изцяло подправен документ, ние даже не познаваме тези, тази купувачка не сме я виждали, никакви пари не съм ѝ давал, тъй като в никакъв случай не сме продавали тази къща. Нито сме я продавали, нито сме имали желанието да я продаваме. Просто тя е била харесана от някого”, споделят още братът и сестрата.

Криминалистът Сашо Атанасов счита, че е допустимо двамата да са се подписали върху празен лист без да подозират: „ Над този автограф има цялостен лист разстояние, да се постави, какъвто желаят текст, било то прелиминарен контракт, квитанция за данни, пари, по този начин се инсталира от горната страна. За страдание тук експерт-криминалисите не можем да потвърдим такава кражба”.

Следват 7 години правосъдни борби. През 2018 година Попови губят делото за парцела. Новият притежател е дамата, която твърди, че им дала 180 хиляди лв.. Потърсихме я за коментар на домашния ѝ адрес, само че там не открихме никого.

След финала на правосъдната сага стартират препродажби на парцела. Последният притежател и този, който унищожава къщата е компания „ Габи Инвест”. Фирмата е записана с 50 лева капитал. На адреса на сдружението не откриваме никого.

А откакто къщата беше съборена, парцелът към този момент е заварден и под защита. Бригадирът на обекта споделя, че теренът се готви за строителство.

„ Предполагам жилищна постройка, какво може да се строи в този район”, разяснява наблюдаващият инженер на обекта Йордан Стоянов.

Междувременно е формирано досъдебно произвеждане за машинация против незнаен причинител. От районната прокуратура споделиха, че все още няма притеглен обвинен. Междувременно Антоанета и Кръстьо остават на улицата.

„ Ние се усещаме излъгани от мафията, също така се усещаме предадени от съда, от прокуратурата и от полицията”, споделя Антоанета.

Според брат ѝ – Кръстьо, това е едно от най-страшните неща, които са им се случвали.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР