Браншовици от цялата страна скочиха като един да защитят министър

...
Браншовици от цялата страна скочиха като един да защитят министър
Коментари Харесай

Интелектуалци и трудови колективи натаманиха контекста

Браншовици от цялата страна скочиха като един да защитят министър Танева за думите ѝ в Оня запис, където поучава земеделците да не приказват доста за измами, тъй като това подкопава доверието и провокира пресичане на евросредства. А секването на евросредствата е като пресичане на дъха за цялостен един бранш в нашата средноселска държава. 
На специфична конференция селски стопани от цялата страна приканиха медиите да внимават в подтекста, а прокуратурата да разджурка блудния селяндур от асоциация " Български пипер " Георги Василев, който си разреши да оклевети цялостен бранш и прелестната му министърка, с която толкоз добре работят всички стратегии и схеми. 

Пердашка Белоногова от асоциация " Боси в гроздето " съобщи, че осъжда изрично действието на блудния селяндур с извадения подтекст. 
" Какво ще кажат в Европа, като сами си демонстрираме срамотиите и ги вадим от подтекста, и ги размахваме като... Простете за израза, като суджук си размахват някои хора срамотиите, а имат и нахалството да ги назовават " прелести ". Да си имаме уважението, аз колкото прелести съм виждала, Георги Василев толкоз чушки не е ръгал в боба. "
Върбан Венциславов от асоциация " Бивши министри на Костов " също застана изрично в подтекста на министър Танева:
" Тоя развратен селяндур Василев не е никакъв производител, ами е мераклия за политик. Напиперил се малко и се прави на мъж. Тия работи не стават по този начин, байно, мен питайте по какъв начин съм оживял като аграрни министър през целия мандат на Иван Костов. Дет се вика, към този момент съм се и наиграл в политиката, пристигнало ми е времето безшумно и добродушно да инкасирам, а не щеш ли още веднъж би трябвало да повеждам борби и да лъскам оръжието. Така ще е тя - кон до коня, текст до текста, ще защитим нашата министърка, но тихичко, че Европа се е изнервила от тоя вирус.
Група учени  - чекисти, исполини на духа и магьосници на словото, също се събра незабавно да отбрани подтекста на Танева. Те организираха работна среща с Главния прокурор и сформираха следната декларация: 

" Ние, чекисти, литератори, контекстуалисти и контрасексуалисти изрично заставаме зад министър Танева в екзистенциален и граждански смисъл. А блудният селяндур Георги Василев осъждаме още по-категорично. Апелираме и настояваме този михлюзин на националното достолепие да си получи заслуженото. Нас да питате, струва си да се свика един Народен съд за такива отцеругатели и майкопопръжници. Но и без Народен съд Главният прокурор, към който изпитваме безгранично доверие, може да се разправи, както би трябвало с тази национална гювендия Василев, който не заслужава името Мъж и Българин. В нашата обляна от Светлина държава няма място за диверсанти като Василев. Българийо свята, Българийо, наскърбена от майкоотстъпници, сохрани своята сгодночевръста министърка Танева и закопай поганта , наречена Василев, както е писано отколе в Книгата на книгите! "
( Пояснение. Академиците цитират интерпретативно част от Мойсевото Петокнижие (Второзаконие 23:12-14)
" Ти би трябвало да имаш място вън от стана, дето да вървиш за себе си; освен оръжието си, би трябвало да имаш лопатка; и по кое време да клекнеш вън от стана, изкопай с нея (яма) и отново зарови (с нея) поганта; понеже Господ, Бог твой, върви из стана ти, с цел да те избавя и да предава враговете ти (в твоите ръце); по тази причина станът ти би трябвало да бъде свет, с цел да не види Той у тебе нещо нечисто и да се не отдръпне от тебе. " )
 

 Снимка на Иво Балев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР