Брънчът смело навлиза у нас през последните години, като популярността

...
Брънчът смело навлиза у нас през последните години, като популярността
Коментари Харесай

Това ли е малкото удоволствие от живота?

Брънчът самоуверено навлиза у нас през последните години, като известността му доста нараства за наслада на тези, които обичат да си поспиват и не желаят да стават в тъмни зори единствено тъй като е време за закуска. Именно брънчът им разрешава да се насладят на времето сред завивките, без да се отхвърлят от закуската.

Казаното сигурно усилва любознанието ви да чуете какво е брънч, защото качествата му, споделени до тук, звучат  съвсем като магия. Англоговорящите и владеещите британски език по-лесно биха стигнали до отговора какво е " брънч “, тъй като думата е комбинация от две британски  И не, това не е съвременна дума, нито съвременна наклонност, първият брънч ни връща към далечната 1895 година – рождената му, в която е основан от  Гай Берингер. 

Как Гай Берингер основава брънча? Берингер обичал алкохола и постоянно прекалявал с него. Така той пропущал закуската си, тъй като махмурлукът не му разрешавал да се разсъни за нея. И естествено съжалявал за това. Единствено страдалият в миналото от махмурлук знае какъв брой неприятно е това положение, при което хем жадуваш за мекото легло,  хем си гладен, само че не можеш да се събудиш, с цел да се насладиш на вкусната храна. 

Берингер намерил решение на казуса си, като почнал да се любува на закуска тогава, когато тежкият махмурлук му разрешавал да стане – без значение от часа – от 11 до 16 следобяд той закусвал. Така пристрастеността към чашката била в основата на появяването на брънча. Брънчът помагал на Берингер да се оправи и със самия махмурлук, облекчавайки главоболието му и подготвяйки стомаха му за  главните ястия за деня. 

Какво е брънч? Разбрахте ли какво е брънч? 

Закуската, която не консумираме рано заран, а във времето от преди обяд до късен следобяд назоваваме брънч. Самото име също подсказва какво е брънч. Произходът му е обвързван с думите breakfast (закуска от британски език) и lunch (обяд), съчетаването на които не е магия, а наклонност, превзела света, която навлиза и у нас. 

Това е разхитителен, апетитен закуско-обяд, който може да консумирате когато и да е, откакто се разсъните, даже да не е сутринта и отдава да е минал часа, в който нормално се сервира и обядът. Брънчът нормално включва меню, което по-характерно за закуска – утринна или следобедна, а не за обяд или вечеря – фрешове, чай, мляко и кафе, идеални  за тежък махмурлук, пресни плодове за възобновяване на силите и свежестта благодарение на витамините и минералите в тях, и нещо за душата – кекс, палачинки, баница или друга приятност за сетивата, която е засищаща и вкусна. 

Яйцата, приготвени по разнородни способи, бургерите, пастата също са част от менюто за този разхитителен и прелестен закуско-обяд, по време на който единственото предписание е да не бързате, да се насладите напълно на момента и да го споделите с обичани хора, с цел да е още по-приятен, тъй като в основата на брънча е залегнало точно правилото да няма правила, да живеете със собствен личен темп и че животът е, с цел да му се наслаждавате – вие, както желаете, а не както някой, в миналото, някъде и определил по кое време да ставате и закусвате. 

Със сигурност ви се е случвало да се насладите на брънч, без да знаете по какъв начин тъкмо се назовава това малко наслаждение от живота. Днес то се предлага и в заведения и хотели, тъй че нямате опрощение да не го опитате и да откриете за какво Берингер – основателят му – го е обожавал, написа actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР