Бракониери убиха зубър край Разград - сред тях има и

...
Бракониери убиха зубър край Разград - сред тях има и
Коментари Харесай

Трима бракониери убиха зубър край Разград

Бракониери убиха зубър край Разград - измежду тях има и дълготраен чиновник на ловното стопанство " Воден ", където се отглеждат предпазените животни, известни още като " европейски бизон ". За закононарушението са арестувани трима души, оповестява Българска национална телевизия.
Уточнява се, че горски чиновници са разкрили останките на убитото животно при постоянен обход на землището в село Черковна. Ветеринарен доктор е открил, че става дума за женски бизон.
 Откриха убито мече в землището на село Грашево Откриха убито мече в землището на село Грашево
Горски инспектори на Регионална дирекция по горите - Пазарджик откриха мъртвец на тригодишна мечка в землището на село Грашево, местността...
Директорът на Държавното ловно стопанство " Воден - Ири Хисар " инж. Кирил Колев съобщи, че става дума за " извънредно вандалски акт ".
" Заобиколили са животното с кучета и е прободено с копие. Като рисунка от пещера Магурата. " - разяснява окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.
Допреди няколко дни екземплярите от най-едрия европейски бозайник в България са 63, като 56 от тях са в ловно стопанство " Воден ".
За броени часове служителите на реда от Разград стигат до причинителите - трима мъже от прилежащото село Дянково. Единият се е грижел за животните в ловното стопанство. Колегите му са сюрпризирани от постъпката му.
Директорът на ловно стопанство " Воден " инж. Кирил Колев увери, че служителят ще бъде уволнен.
 Горски чиновници хванаха бракониери край Пазарджик Горски чиновници хванаха бракониери край Пазарджик
Четирима бракониери са хванати по време на бракониерски лов на територията на Регионална дирекция по горите – Пазарджик, в регион...
Другите двама мъже са с богато престъпно досие. Осъждани са за увреждания на имущество, обири и противозаконна сеч.
След обиска в домовете на обвинените са конфискувани 15 кучета, подготвени за бракониерски лов.
От прокуратурата в Разград разясниха, че са нужни законови промени, тъй като плануваното оптимално наказване за сходни закононарушения е едвам до 3 години затвор и санкция до 10 хиляди лв..
Зубърът, именуван още европейски бизон, е един от знаците на природозащитата в Европа. Неговата история е образец за това по какъв начин единствено в границите на 100 години един тип може да бъде доведен до ръба на изгубването, само че с доста старания може да бъде и възобновен.
В Разградско. До 1990 година в България зубри се развъждат само в ловното стопанство " Воден ", като броят им е 160, само че той последователно понижава. В последните години по стратегия за възобновяване на типа зубри се заселват и в Източните Родопи в дивечовъден сектор " Студен бунар ". Световният съюз за отбрана на природата класифицира зубъра като заплашен тип през 1996 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР