Бойците от палестинското движение Хамас може да разполагат с усъвършенстван

...
Бойците от палестинското движение Хамас може да разполагат с усъвършенстван
Коментари Харесай

WP: Хамас може да използва модерни оръжия срещу израелската наземна операция

Бойците от палестинското придвижване Хамас може да разполагат с модернизиран боеприпас от оръжия, който ще употребяват при положение на сухопътна интервенция на Израелските отбранителни сили (IDF). Това заяви Washington Post в четвъртък.

„ Най-вероятно Хамас има прикрит [военен] капацитет, който може би ще  видим в бъдеще “, цитира изданието Фабиан Хинц, боен анализатор от Британския интернационален институт за стратегически проучвания. Според него бойците от палестинското придвижване биха могли да употребяват подводни дронове или високоточни управляеми ракети, с цел да ударят сериозна инфраструктура и военни бази на еврейската страна. Ако IDF стартира сухопътна интервенция, Хамас може по-специално да се опита да “примами израелските войски на тяхна територия ” и по-късно да “предприеме изненадващи офанзиви против цели надалеч от фронтовата линия ”, употребявайки съвременни системи, сподели Хинц. Подобна тактичност е употребила ливанската шиитска организация Хизбула по време на войната с Израел през 2006 година, посочи специалистът.

Според вестника представителите на Хамас биха могли да се снабдят с технология за основаване на „ набор от съвременни оръжия “, от мощни мини до муниции с точно ориентиране. Твърди се, че те биха могли да бъдат създадени отвън линията Газа, да вземем за пример, „ благодарение на ирански експерти “. Военни специалисти, интервюирани от изданието, настояват, че придвижването Хамас „ преди доста години “ е получило технология от Иран и Хизбула, която му разрешава да оборудва ракети със комплицирани системи за ориентиране.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР