Бойците на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер са овладели

...
Бойците на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер са овладели
Коментари Харесай

Готвачът на Путин се похвали с ключово завоевание

Бойците на съветската частна военна компания (ЧВК) " Вагнер " са овладели Красная гора, населено място от градски вид северно от Бахмут, заяви създателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин, представен от организациите, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Днес щурмовите отряди на ЧВК " Вагнер " превзеха популации пункт Красная гора ", заяви в Телеграм канала си пресслужбата на Пригожин.
-->
В обявата са поместени фотография и видеозапис, за които се твърди, че удостоверяват завладяването на обитаемото място.

Ройтерс отбелязва, че информацията не може да бъде тествана по самостоятелен път.

По-рано ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка национална република Денис Пушилин заяви, че се водят боеве в покрайнините на Бахмут, в квартали, които до неотдавна са били следени от украинските военни.

В известието на пресслужбата на " Вагнер " Пригожин е представен да прибавя, че в радиус 50 км от Бахмут не водят война никакви други съветски елементи, с изключение на тези на " Вагнер ", което по думите му значи, че в случай че градът падне, той ще бъде високомерен от силите на частната военна компания. Пригожин уточни, че подразделения на " Вагнер " не вземат участие в боеве на никое място другаде по фронтовата линия, нито на северното, нито на южното направление.

В изявление от петък той съобщи, че силите му би трябвало да завладяват Бахмут, с цел да продължат настъплението си, само че добави, че се натъкват на упорита опозиция от украинските бранители. В същото изявление той съобщи, че на Москва може да са нужни две години, до момента в който откри надзор над Донбас, което тя разгласи за една от главните си цели във войната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР