Бойците на Хамас, които нападнаха музикален фестивал в Израел на

...
Бойците на Хамас, които нападнаха музикален фестивал в Израел на
Коментари Харесай

Хамас не е планирал да атакува музикален фестивал, се казва в израелски доклад

Бойците на Хамас, които нападнаха музикален фестивал в Израел на 7 октомври, убивайки стотици, евентуално не са знаели авансово за събитието и са решили да го насочат към място, оповестиха израелските медии, базирайки се на източници от полицията и службите за сигурност.

Според копие от първия израелски полицейски отчет за офанзивата, получен тази седмица от израелския Канал 12, палестински бойци в началото са възнамерявали да нападат близкия кибуц Реим, както и други села покрай границата с Газа. Те схванаха за музикалния фестивал с дронове и от въздуха, до момента в който скачаха с парашут в Израел.

Продължавайте да четете

лист от 4 елемента'Убиването на бебета няма да донесе нашите бебета назад “: родственици на израелски жертви на Хамас „ Много неодобрение “: Нетаняху самичък, до момента в който Израел се обръща против военновременния министър председател Семейства на израелски пленници идват в Йерусалим, събират се в кабинета на премиера Снимки: Няма завършек на палестинските премеждия, до безкрайност на войната на Израел против Газа завършек на списъка

Съобщава се, че към 4400 души са участвали на събитието в събота, когато Хамас проби високоохранителната преграда на Израел – която включва радарна система и подземни датчици – и нападна военни постове и села в Южен Израел, убивайки 1200 души, най-вече цивилни, съгласно на израелските управляващи.

Тази събота израелският вестник Haaretz заяви, че „ възходящата оценка в израелските служби за сигурност “ въз основа на полицейското следствие и разпитите на хванати членове на Хамас е, че групата не е възнамерявала да се насочи към събитието.

Въпреки че полицията откри карти на целевите места върху телата на убитите членове на Хамас, нито една не беше на мястото на фестивала. Допълнителна констатация в поддръжка на оценката, съгласно Haaretz, е, че бойци на Хамас не са се доближили до фестивала от посоката на границата, а от близка автомагистрала.

В допълнение, събитието в началото беше планувано да се организира в четвъртък и петък, като съботата беше добавена към програмата единствено във вторник същата седмица.

Докладът също по този начин откри, че множеството от посетителите на фестивала са съумели да изоставен събитието, до момента в който Хамас се появи и клането стартира.

„ По-голямата част от [хората, които участваха на събитието] съумяха да избягат след решението за разпространяване на събитието, взето четири минути след ракетната офанзива “, съгласно почитан полицейски източник, представен от Haaretz.

Полицейското следствие откри също, че израелски боен хеликоптер е разкрил огън по нападателите, само че също по този начин е блъснал някои хора, присъстващи на фестивала. Не бяха предоставени повече детайлности, заяви Haaretz.

„ Разследване на случая разкри [израелски военен] военен хеликоптер, който дойде на мястото на случая от базата Рамат Дейвид, стреля по терористите и явно също уцели някои от празнуващите там “, новинарският отчет цитира неназован полицейски чиновник както се споделя.


Полицейският отчет също преразгледа броя на починалите от офанзивата на 364, в това число 17 служители на реда, от 270. Броят на отвлечените гости на фестивала стана 40.

В отговор на офанзивите на Хамас Израел стартира наземно и въздушно нахлуване против линията Газа, което умъртви повече от 12 000 палестинци, в това число 5000 деца, съгласно палестинските здравни управляващи. Голяма част от линията Газа лежи в руини и цялостната обсада, която Израел наложи на територията, остави жителите й неспособни да получат задоволително храна, вода, гориво и медицински консумативи, всички в този момент на сериозно ниски равнища.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР