Бойци от резерва на руската армия са въоръжавани и с

...
Бойци от резерва на руската армия са въоръжавани и с
Коментари Харесай

Руски бойци воюват с лопати, разкрития от разузнаването

Бойци от запаса на съветската войска са въоръжавани и с лопати, заради дефицит на муниции, заяви английското министерство на защитата в Туитър в последната си разследваща сводка, съобщи ДПА.

Миналия месец мобилизирани съветски резервисти са разказали, че са получили заповед да атакуван бетонен украински челен пост, въоръжени „ с огнестрелни оръжия и с лопати “, оповестява министерството на защитата в Лондон.
-->
„ Способността на общоприетия окопен инструмент MPL-50 (малка пехотна лопата - бел. ред.) да предизвиква гибел или съществено увреждане е прекомерно митологизирана в Русия “, написа министерството в Туитър.

„ Почти нищо не се е трансформирало откогато инструментът е бил основан през 1869 година, а продължаващата му приложимост като оръжие акцентира бруталните и нискотехнологични борби, присъщи за огромна част от войната “.

Военното ведомство в Лондон показва, че „ скорошни доказателства свидетелстват, че е налице увеличение на случаите на непосредствен пердах в Украйна и прибавя, че евентуално има по-малка поддръжка с артилерийски огън, тъй като Русия изпитва дефицит на муниции “.

Британското министерство на защитата разгласява всеки ден сводки за развоя на военните дейности през цялото време на войната на Русия в Украйна през февруари предходната година, в опит да се опълчи на съветския разказ. Кремъл отхвърля английските сводки като агитация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР