Бойното знаме на възстановеното ВВВУ Георги Бенковски“ бе осветено тази

...
Бойното знаме на възстановеното ВВВУ Георги Бенковски“ бе осветено тази
Коментари Харесай

Осветиха бойното знаме на ВВВУ „Георги Бенковски“, ушито преди 18 години

Бойното знаме на възобновеното ВВВУ „ Георги Бенковски “ бе осветено тази заран в плевенския храм „ Св. Троица “. То бе съпроводено до църквата от представителния духов оркестър на Военновъздушни сили, почетен часовой и от сегашни и някогашни преподаватели от Училището. Първият му знаменосец бе курсант-старшина Милен Симеонов, а негови асистенти бяха курсант-старшина Евгени Христозов и курсант-старшина Христо Бикяров.
Бойното знаме на ВВВУ е чакало този обред авиобазата в Долна Митрополия 18 години, разкри началникът на Училището бригаден военачалник Юлиян Радойски.
„ През 2001 година министърът на защитата разпорежда в цялата страна да бъдат заменени бойните флагове на военните формирования. Тогава във войскови регион Долна Митрополия идват две флагове – едното за образователната авиационна база, другото – за ВВВУ. Точно в този интервал обаче се прави метаморфоза и бойното знаме не е връчено на Училището, тъй като то беше трансформирано във Факултет „ Авиационен “. От тогава до момента бойното знаме чака възобновяване на ВВВУ, с цел да бъде връчено. Съхранявано е през това време в образователната авиобаза. С много старания в този момент успяхме да проследим неговата история “, изясни ген. Радойски.
Той заяви, че специалностите, по които ще се образоват курсантите и студентите в Училището, към този момент са оповестени в интернет уеб страницата на ВВВУ. Според постъпилите запитвания броят на студентите в учебното заведение тази година ще се усили доста.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР