Бойко Величков бе един от хората в основана на масовия

...
Бойко Величков бе един от хората в основана на масовия
Коментари Харесай

Бойко Величков: Страхът от свободното изразяване на мнение надделя

Бойко Величков бе един от хората в учредена на всеобщия митинг против шефовете на БФС, който залива родните игрища. Той разяснява свадите към мача на националния тим против Унгария, както и методите на работа на актуалните управници на футболната централа.

" Аз приканвам за промени в българския футбол намерено от години. Отдавна съм уверен, че би трябвало да има промени, само че когато се появи опция в лицето на Димитър Бербатов, то тогава заех безапелационна позиция за промяна на тази власт. В негово лице и на хората в екипа му видях желанието и опциите за някаква действителна смяна, а не просто за промяна на изпълнителите. Българският футбол има потребност от рестарт в системата и методът на работа. Многократно съм си казвал мнението, анализирайки отзвука на всичко, което се случваше във футболното ни общество, на база на изявлението на господин Лечков пред Томислав Русев, на база на протичащото се с националния тим и на това, което става по родните терени, чаках моят апел да се трансформира в катализатор на националното неодобрение.

Не видях реакция от ръководещите в позитивен аспект не, само че и не съм очаквал, тъй като познаваме методите на работа и експертизата им. Мога единствено да допускам каква е била реакцията, виждайки тази на някои медии, които по кое време не чуват, че нещо се случва по стадионите. Кога виждат, по кое време не виждат транспаранти, очевидно забравяйки, че тяхната специалност е в услуга най-много на хората. Знаейки похватите на властимащите, които поради моята позиция ме изгониха и жигосаха и треньорската школа, където бях преподавател, съм уверен, че има прикрит напън към медии, институции... Дори, когато видях реакцията на спортния министър, който трябваше да събере всички извадени клубове и по-късно се отхвърли, на мен ми стана ясно, че има напън.

Мачът да се играе при закрити врата и на друго от София място е реакцията на ръководещите към масовостта на изложение на мнение, на обединяването на последователите. Страхът от свободно изложение на мнение надви над това футболът да бъде за хората.

В БФС разчитат на това, което им носи триумф към този момент години наред - неглижиране на националното неодобрение, неналичието на изпълнителна власт в страната, която да заеме безапелационна позиция по проблемите на бъларския футбол. Тя мълчи за изважданети на децата на повече от 150 клуба и лишаването им от право да упражняват и да играят. Ето тук проличава, че страната няма и министър на спорта, който да се застъпи за тези деца. Години наред никой не се интересува какво се случва с тези деца. Ето по тази причина отношение коря тези, които ръководят страната. И имам искания към тях, а на това безмълвие разчитат тези в БФС.

Най-нормалното нещо в 2023 година в Европа е някой намерено да изрази мнението си. Аз съм го споделил преди 5 години, преди две, споделям го и през днешния ден! Не се тормозя. Трябва да можем и да одобряваме непознатата позиция, по този начин както аз одобрявам, в случай че някой харесва метода на ръководство на сегашната власт. Трябва ли да го " блъскам " за това, въпреки че хората, на които им пука, понесоха големи вреди и децата пораснаха, без да са стъпили в естествена футболна конюнктура.

Пародията е доста по-широкообхватна и огромна. Ние можем да извадим елементи по доста проблеми в това ръководство. Как може да няма съдии за детските мачове? Как може да се реалокира мач не по разпоредбите? Как може да се играе спектакъл с институции и почитатели? Основният проблем е генералното отношение. Това е голяма надменност, неуважение на моралните полезности.

За лицензите постоянно можем да се хванем и да приказваме за хиляди неща. Как може един тим, който поддържа Димитър Бербатов, внезапно да спре да го поддържа, тъй като е натискан от футболния съюз и оттова нананък да стартира да получава дивиденти и към този момент да няма проблем с лиценза? Примерите са доста и всички ги знаят. Контактувам с много хора и няма нито един човек, който да е зяавил, че харесва ръководството на Борислав Михайлов. Но би трябвало да спрат да го споделят в частни диалози, а да го изразят намерено. Но не го вършат, тъй като се опасяват и тормозят за клубовете, които ръководят.

И ненапълно ги разбирам, тъй като страната не отбрани тези, които намерено демонстрираха желанието си за смяна. Какъв абсурд - ние живеем в страна, която намерено си призна, че хората, които имат мнение и са почтени да го изразят, са пострадали. И тук виждаме в деяние поговорката преклонена главица сабя не я сече. Затова се веселя на това обединяване, въпреки че чаках от доста повече футболни хора да изразят намерено мнение и позиция. Недоволството на хората е стигнало до равнище, когато няма връщане обратно. На мен ми е необичайно хората, които ръководят въз основата на моралните си индикатори, не осъзнават ли този факт?

Надявам се митингът да не прерасне в ексцесии. Призовавам да бъде в границите на закона. Спомням си, когато бе този в Бояна, имаше стотици деца от цялата страна и видях по какъв начин БФС двулично отрази процеса. Да, имаше 5-6 деца, които хвърляха кивита, само че те не насочиха вниманието към болшинството, които стояха спокойно и стачкуваха с наличието си, а подчертаваха върху кивитата, като обрисуваха тези деца с най-черни краски. А никой не се запита за какво те са там ", показа Величков пред " Тема спорт ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР