“Бойко твърди, че той е прост и хората го харесват,

...
“Бойко твърди, че той е прост и хората го харесват,
Коментари Харесай

Прости ли са тези, които харесват Борисов? Лют коментар на учен

“Бойко твърди, че той е елементарен и хората го харесват, тъй като и те са елементарни. Дали тези към 600 000 души, които не престават да го харесват, са елементарни - не мога да настоявам, само че че прокуратурата мисли всички българи за извънредно елементарни - това е реалност, потвърждават го нейните дейности през днешния ден ”.

Това уточни в изявление за ФАКТИ доц. доктор Методи Андреев, прeпoдaвaтeл в Университета по архитектура, строителство и геодезия, някогашен депутат и ръководител на Комисията по досиетата. Повод за думите му беше днешният разпит на премиера Кирил Петков във Върховна касационна прокуратура.

“Истината е, че е почнала война. Оттук нататък Кирил Петков, Асен Василев и цялата коалиция би трябвало да знаят едно - те се намират на фронта. Те не са в тила на врага, те на са фронта, където всеки ден от двете страни падат жертви.

Въпросът е дали жителите, които доведоха на власт “Продължаваме смяната ”, ще станат жертва на задкулисието, което стои с цялата си мощност зад основния прокурор и прокуратурата. В тази война се изисква увереност, храброст и непреклонност.

Ако до момента някои от “Продължаваме смяната ” и обединението са си мислели, че нещата могат да станат по този или оня метод, в този момент е ясно, че нещата могат да се случат единствено посредством радикализация на отношението към прокуратурата. Другото е да не не помнят кои и какви са тези хора ”, уточни още той.

След като връчи на прокуратурата директория с имената на 19 индивида, министър председателят Кирил Петков разясни, че измежду тях са Младен Михалев-Маджо, Таки, Петьо Еврото. На въпроса позитивно ли е, че от премиера излизат съответни имена, доцент Андреев отговори: “Не е позитивно, а е тъпо. Не тъй като излизат от премиера, а тъй като излизат чак в този момент, откакто 12 години министър председател на България беше съдружник на Маджо. Че кой не знае, че Маджо подмолно движи доста бизнеси?

Кой не знае кой е Пашата и какви са връзките му с Бойко Борисов? Какви бяха връзките на Борисов и кръга “Монтерей ” през Любен Гоцев? Какви са връзките Бойко Борисов-Валентин Златев? Изведнъж прокуратурата поискала да научи тези неща. След като някои медии години наред писаха за тях, внезапно прокуратурата проумя, че имало нещо, което министър председателят щял да им споделя. Това е засегнатост към интелекта на българина ”.

Доц. Андреев разяснява и изявлението на някогашния основен прокурор Сотир Цацаров, че корупция у нас има, тъй като политиците я желаят. “Това е безумна теза. Г-н Цацаров, по тази причина има прокуратура. Къде в света политиците не желаят да вземат участие в корупция? Човешкото око е еднообразно алчно - дали в Съединени американски щати, дали в Русия, дали в Германия, дали в Гърция, Сърбия или Турция.

Човешкото око е ненаситно, обаче в по-голямата част от тези страни има същинска правосъдна власт, същинска прокуратура. Цацаров получаваше голямата си заплата не с цел да се вози в безценен държавен автомобил под защитата на НСО, а с цел да се бори против желанието на политиците да вземат участие в корупционни покупко-продажби.

Той потвърди, че не може да го прави, откакто беше основен прокурор, откакто беше началник на КПКОНПИ, а в този момент изтърси тази висша нелепост - имало корупция, тъй като имало предпочитание у политиците. Това е и съществено самопризнание, че в България в никакъв случай не е имало прокуратура, че в никакъв случай не е имало предпочитание у такива като него да се борят с тази корупция, че основните прокурори са ставали част от системата, че са обслужвали системата
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР