Бойко Методиев Борисов не е в стола на министър-председателя и

...
Бойко Методиев Борисов не е в стола на министър-председателя и
Коментари Харесай

Отец Дионисий: Борисов се дразни, че не е премиер, а Гешев още е с усещане като инструмент на Господ

Бойко Методиев Борисов не е в стола на министър-председателя и това е нещо, което доста го нервира. Той обаче не си е тръгнал от политико-обществените процеси по никакъв метод - има го и в институциите, има го и и в Светия Синод. Това разяснява пред обстоятелства.бг отец Дионисий, свещеник и държавник.

“Главният прокурор в последно време показва богобоязливост. Вероятно, към момента е с чувство за себе си като “инструмент на Господ ”. Щом е решил и към този момент е построил православен параклис в Съдебната палата - в храма на Темида. Там, където се обитава Главната прокуратура, има православен параклис. Благодарение на Движението за права и свободи, в Закона за вероизповеданията бяха вкарани съответни корекции, които дават опция по този начин, както в последно време едни сакове с пари се движат, в този параклис, единствено тъй като е параклис, да бъде подложен един сак с пари и никой да не може да попита какви са тези пари. Това важи в това число и за някой контрольор от Национална агенция за приходите - той не би могъл да попита какви са тези пари, въз основа на Закона за вероизповеданията ”.

Православен храм вътре в Съдебната палата в София - такава информация се появи в последните часове.

“Това се практикуваше дълго - прекомерно дълго време, по храмове из цялата страна. Неслучайно беше осъществявано това така наречен всеобщо строителство и възобновяване на храмове като огромна горделивост на ГЕРБ. Гордостта там е както при гордостта с автомагистрала “Хемус ”.

Това, което си разрешава да извърши Гешев, е подигравка и светотатство и с християнството - при изискване, че до Съдебната палата се намира митрополитският катедрален храм " Св. Вмчца Неделя “, да изграждаш храм в Съдебната палата. Считайки себе си за инструмент на Бога, той счита, че е живеещият на земята Архангел Михаил, както е кръстил параклиса? Що за безсрамие е това и що за безсрамие прави управлението на Българската православна черква, позволявайки това и нереагирайки? Как е допустимо в днешно време, при разделяне на управляващите, да следим по какъв начин основният прокурор вкарва едно от вероизповеданията вътре в Съдебната палата, което му дава опция - посредством Закона за вероизповеданията, да узаконява беззакония? ”, изясни отец Дионисий.

“Прокуратурата си има православен храм - “Св. Архангел Михаил ”. Това се случва и никой не реагира. А до момента в който вървим до параклиса какво виждаме - премиите от турската страна за всеки един върнат от българската прокуратура човек, който е търсил леговище у нас ”, добави той.

Отец Дионисий разяснява и случая с назначенията на сътрудници и офицери от комунистическата Държавна сигурност в Министерството на външните работи.

“Зависимостите в Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия, които не могат да бъдат потвърдени от някой от нас, стават все по-видими и по-видими. Не считам, че въобще беше рационално Министерството на външните работи да се дава на персонаж, който излиза от президентската институция единствено тъй като беше номиниран за кандидат-министър на защитата от проектокабинета “Николай Василев ” на Има Такъв Народ, без никой в Президентството да знае. Как си представяме при подобен жанр на непочтеност, да можем да чакаме, че ще имаме взаимна политика сред Министерство на външните работи, държавно управление и държавен глава? ”, пита се духовникът.

Според него назначението на Петко Сертов, което беше оттеглено, демонстрира риска от назначение непосредствено от министрите без съветване с министър-председателя. “Оттук нататък в страната ще бъдем очевидци на процеси, които ще основават извънредно сложни исблъсъци. Не знам по какъв начин ще се откри излаз от тях. Ако Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия не престават да работят както в този момент, те ще провокират избори. Резултатът от тези избори би бил подобен, че тях няма да ги има в един идващ парламент. Ако желаят да дадат на “Продължаваме смяната ” безусловно болшинство, дано да не престават в този дух ”, счита той.

“Ако след всичко, което се случи в страната - 12-годишно ръководство на мафия, саботиране на основаване на власт, която да извади мафията от ръководството на страната, в случай че и в този момент изчегъртването на мафията не се реализира, би трябвало да помислим дали естественото решение на нещата не е президентска република. Не може при подобен избирателен успех на Румен Радев, той да бъде подложен в обстановка да се оправдава по какъв начин няма нищо общо с придвижванията в изпълнителната власт ”, добави отец Дионисий.

“В България никой не съумя да осмисли едно нещо и то след година и половина битки - че не регулярната власт е от голяма важност. Над нея има една друга власт - финансовата, приказваме за огромни банкови институции, корпорация. Най-значимата обаче към момента е концептуалната власт. Докато никой не обърне внимание на това, в страната ще продължава процесът на вкореняване на дълбоката страна в страната. Дълбоката страна ще бъде във Министерство на външните работи, в структурите на министерството - посолства, консулства и търговски представителства. Там отиват хората, които би трябвало да бъдат съхранени и опазени. Същото се случва и в управленията на водещите религиозни институции в страната. Корените на дълбоката страна, които са добре обгрижвани от 77 години насам, са в управленията и на религиозни институции - преди всичко водещото изповедание в страната ”, уточни още той.

Според него е безапелационна неточност непрекъснатата парламентарна Комисия по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите да бъде управлявана от ГЕРБ. “Да дадеш развиването на концептуалните придвижвания в една страна, на публичния развой на хора, на които никой в обществото няма доверие, значи, че даваш опция дълбоката страна не да диша, а да ти диша във врата ”, изясни духовникът.

“Някои хора не схващат какво е концептуална политика и какво е смисъла на религиозните институции ”, добави той.

В края на диалога отец Дионисий насочи следния апел: “Призовавам българският народ да се покае, тъй като се отхвърли от битката за правдивост. Търсенето на правдата е главно за всеки християнин, с цел да придобие и самодоволство. Любовта към родината е нещо извънредно значимо. Петата Божа заповед гласи: “Почитай майка си и татко си ”, т.е. предците си, “за да ти бъде добре и да живееш дълго на земята ”. Вижте положението на българските гробища и си представете каква е почитта към предците ни. Децата ни - ние ги обичаме през преносимите компютри си. Крайно време е този народ да изиска да живее в страна такава, каквато заслужава - в този момент и незабавно. Пожелавам му на Рождество Христово да му пристигна тази мъдрост, с цел да се опомни. Преди първото така наречен Велико национално въстание на 2. септември, в деня преди този момент - 1. септември, 120 хиляди души подвигнаха лявата си ръка към небето в името на всички отишли си преди нас българи, а дясната - на сърцето, с цел да се закълнат, че до момента в който Борисов и Гешев не бъдат отстранени от властта, както и тяхното въздействие в българската държавност и публичното пространство, ние няма да спрем битката. Обръщам се към тези хора - спомнете си, покайте се и го извършете ”.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР