Бойко Борисов винаги може да изненада. Този постулат в нашата

...
Бойко Борисов винаги може да изненада. Този постулат в нашата
Коментари Харесай

Опасните манипулации на Бойко Борисов

Бойко Борисов постоянно може да изненада. Този принцип в нашата политика за следващ път с обществената лекция на премиера, водач на ГЕРБ и лекар по логика на психиката в УНСС, в която беше обхванато горе-долу цялостното развиване на света от позиция на България. Или най-малко поръчката беше такава.

" Нашето бъдеще и вашето бъдеще би трябвало да е Европейският съюз ", решително съобщи министър председателят в края на лекцията, обръщайки се към студентите в УНСС. И го стори, откакто преди този момент направи на пух и прахуляк същия този Европейски Съюз. Но го направи по този начин, както постоянно прави и както вършат сегашните български политици – като че ли България не е в Европейски Съюз, а Европейски Съюз за модерна България е нещо като Съюз на съветските социалистически републики за Народна република България. Слушкаш какво ти споделят батковците и чичковците от Москва (Брюксел) и нямаш грижата да мислиш, какво остава да претворяваш лични мисли в дейности. И Борисов още веднъж опита да елементаризира в този жанр – виновността е на тези извън, не моя . Ето и няколко съответни образеца по какъв начин го прави - на база негови съждения, изказани в ролята му на " учител ":
За България: " Една от аргументите да има толкоз произшествия е, че минават три пъти повече ТИР-ове през България ".
Коментар: Трудно ми е да кажа каквото и да е – още едно доказателство, че такива органи като КАТ и Министерство на вътрешните работи не би трябвало да съществуват, доколкото възприемам лекторската мисъл.
За обстановката в Европа: " Всяка тематика, всяка рецесия, всяко несъставяне на държавно управление идва поради мигрантите ".
Коментар: Ясно е, че тук се засяга Германия, където обаче от дълго време равнището на развиване не е да се борим с корупцията и мафията т.е. да избираме сред " огромно зло " и " по-малкото зло ", а да се борим за още по-добър живот. Но дали пък няма някъде в Европа несъставяне на ръководство, тъй като някой стачкува против узаконено безвластие? Например на равнище като за нас - в Румъния не разрешават на социалдемократите да извъртят нещата със законите и съдът да стане отново безгласна писмен знак. Борисов не разяснява това – въпреки всичко той е международен водач.
За единна Европа (по-скоро не): " Вече имаме и Brexit – приказвал съм си и с Мишел Барние, само че не виждам позитивен излаз. Колкото по-лесно се подготвим за излизане на Англия без съглашение, толкоз по-добре ".
Коментар: Идеално е добре без контракт, без съглашение – та по-късно да можеш да се отметнеш в комфортен миг. Типично за Борисов – само че дано напомним и, че Англия има задължения към европейския бюджет в рамката 2014 – 2020 година, а Обединеното кралство би трябвало да излезе от Европейски Съюз през 2019 година. Чудесно – единствено че като си тръгваш от кръчмата, единствено една част от сметката ли плащаш? По този въпрос доктор Борисов може да докара за идната си лекция като гост-лектор съдружния си сътрудник Волен Сидеров – да разгърне експертиза.
И още по европейски: " В Шенген има страни, които просто нямат място там ".
Коментар: Поименно, другарю... ъъъ... доктор Борисов? Или тъй като ние не сме там, тъй като Холандия и Германия са наясно с проведената ни престъпност, наречена страна, има недотам тънка злоба?
За Турция: " Много елементарно е да се изказваш против Ердоган през днешния ден, само че какво печелиш от това? Той държи 3 млн. (бел. ред. - бежанци) в запас – какво ще стане, до момента в който стигнат до Германия? “
Коментар: Съседна Гърция, която интензивно работи " Турски поток " да мине през нейна територия и в същото време се цели в реализирането на мегапроект за създаване на газопровод, който да докарва газ от Израел и Египет за Европа, не върна в Турция избягали от Ердоган военни. Чакаме лектор-преподавател Борисов да ни каже на идната лекция какъв брой милиона мигранти пристигнаха от Турция в Гърция поради това.
За Сирия: " Нашите европейски водачи, моите почетения би трябвало доста добре да си дадат сметка, че не можем да продължаваме да сме пасивни ".
Коментар: Чудно, Борисов не е ли европейски водач? Объркал съм се, би трябвало да е междугалактически!
За климатичните промени: " Не прочетох нищо положително за климатичните промени, президентът Тръмп ги напусна. За кой не е реалност, че природата страда от брутална човешка интервенция ".
Коментар: Тръмп значи напуснал – Парижкото съглашение за климата, да уточня, тъй като доста хора може и да не се сетят от витиеватата мисъл на " лектора ". Същият този преподавател за какво не помни да каже каква е позицията на Тръмп за климатичните промени и има вяра ли мистър Доналд в световното стопляне?
Климатичните промени и България: Кога е имало такива наводнения - виждате в Атина, в Бургаско... Кой канал ще поеме толкоз вода?
Коментар: В Атика, а не Атина, наводненията удариха региони, които гръцката прокуратура в този момент проверява, тъй като се е строяло без никакви устройствени проекти, без канализация и настрана имало случаи на подозрителни пожари – за изчистване на терен. Но Борисов е доста прав в едно – " природата страда от бруталната човешка интервенция " (цитат), единствено че в тази ситуация в Атика си го върна на хората. Колкото до Бургаско – какъв брой констативни протокола бяха писали от ДАМТН за язовирите, които се скъсаха?
В цялата тази палитра от опорни точки към този момент е изцяло ясно, че Борисов е всичко друго, само че не и политик. Неговото мислене в никакъв случай не може да е държавническо, тъй като мисли на парче – най-голямото да е за него, да не забравяме. Да не забравяме и друго – това е " по-малкото зло " в България. Когато избираме сред зло " очевидни комунисти " и зло " прикрити комунисти ", такава ще ни е и вероятността!
Автор : Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР