Бойко Борисов ще се опита да погуби или погълне Промяната“

...
Бойко Борисов ще се опита да погуби или погълне Промяната“
Коментари Харесай

Сензация от Илхан Андай: Бойко Борисов ще погуби „Промяната“ по схемата на Ердоган

Бойко Борисов ще се опита да погуби или погълне „ Промяната “ по схемата на Реджеп Тайип Ердоган, която той ползва по отношение на Движение за права и свободи! Това предвижда в ефира на bTV Radio журналистът и издател Илхан Андай от 24rodopi.com.

Вероятно ще има външни медиатори и в последна сметка Бойко Борисов и водачите на „ Промяната “ ще седнат на масата за договаряния за сформиране на постоянно евроатлантическо държавно управление, само че всички ще платят висока цена – и ГЕРБ, и ПП-ДБ, сподели журналистът.

„ Цената, която „ Промяната “ и „ Демократична България “ ще платят за „ прегръдката “ с Борисов, е бавната политическа гибел на партиите в обединението.

Борисов доста добре знае по какъв начин това може да се случи. Нещо сходно прави Ердоган с Движение за права и свободи – опита силово да изхвърли Движението от българската политика и като инкасира огромна загуба с плана ДОСТ, той изигра няколко хода и в този момент е нещо като огромният турски побратим на Движение за права и свободи, само че огромната цел е да превземе Движение за права и свободи от вътрешната страна със свои хора.

Нещо сходно ще направи Бойко Борисов с „ Промяната “, само че ще го изиграе в кратковременен проект, а тези ще се усетят в нощта измежду първия тур на локалните избори “, съобщи Андай пред водещата на „ Важното, казано на глас “ Лили Ангелова.

Борисов умее да работи на терен, даже да е провокиращ с това „ Аз съм елементарен и вие сте елементарни “, Демократична България и изключително Политическа партия са по-скоро виртуални политици, акцентира журналистът.

За ролята на Движение за права и свободи и задачата на Движението, Андай разяснява: „ От пролетта на 2021 година Движение за права и свободи работи да влезе в ръководството на страната. Вярно, обстановката в този момент е друга и формулата Борисов – министър председател, Карадайъ – вицепремиер, няма по какъв начин да се случи, само че на бюрото на Доган има CW-та на специалисти за министри и други значими позиции в изпълнителната власт. Добрата вест е, че и Брюксел и Вашингтон харесват Движение за права и свободи за част от вероятно евроатлантическо ръководство, неприятната е, че за толкоз доста години Движението не съумя да завоюва задоволително благосклонности вътре в страната “.

За постигнатия резултат от Движение за права и свободи на 2 април – 347 хиляди гласа и 4-то място, Андай сподели: „ Това е лимитът на тези листи, които са едни и същи от пролетта на 2021-ва. За 700 дни тези лица направиха 5 опита и демонстрираха, че нямат капацитет да прескочат 300 хиляди гласа вътре в страната, в случай, че пътят към парадния вход към властта е 430 000 гласа, по сметки на Доган.

Реклама

Ние нямаме време за разбор по райони, само че вижте в Търговище мандатите от 3 са паднали на 1.

В област Габрово, откъдето е един от шефовете на АЛДЕ, Движение за права и свободи няма мандат, а един от братята Казак печелеше с добър резултат, което иде да рече, че не е значимо какво написа краткотрайно зад името ти, а да си роден с качества, хората да те създадат водач, и тази харизма да я носиш цялостен живот. Това го няма в листите на Движение за права и свободи – във всеки един район мощен водач. Не ръководител на локална конструкция, а водач “.

На въпрос за гласуването на Доган с хартиена бюлетина и машинното на Карадайъ, Илхан Андай разяснява:

„ Догановият избор се възприе като знак – върнете се към положителните остарели хартиени бюлетини, само че след това Карадайъ искаше да каже, че може и с машини, тъй като електоратът към този момент е теоретичен и няма да има толкоз доста недействителни бюлетини. Сиреч, кой с която най-добре се оправя, само че да не се позволен доста недействителни бюлетини.

Но знак за Доган е четвъртата позиция и гласовете за Движение за права и свободи, които единствено в България са към 280 хиляди.

Без изселническите 60-ина хиляди звучи зле. Като знак от общността към Сарая. Всички от актива знаят по какъв начин да поздравят Доган за рождения му ден, само че мълчат като риби за неправдите, а напълно малко са тези, които работят като волове за връщане на Движение за права и свободи във властта през парадния вход.

Бомба със закъснител за Движение за права и свободи е електоратът, който става все по-беден, по-неграмотен, по-отчаян. Сякаш инстинктът споделя на тези хора да гласоподават за Движение за права и свободи, за тях изборите са него като събор на общността.

А когато отидеш в обещано село и двама възрастни си приказват с носталгия за времената на Живков, това към този момент не е единствено обвързване към разбор и остра потребност от лекарство за лекуване, нагледно казано, а и схващане на контурите на някакво проклинание.

Ако върви по този начин, Движение за права и свободи ще се трансформира в партия на бедните, на обществените новобранци, на обезверените на тази територия. А етническите турци с изборни права у нас и на гурбет не са единствено 280 000, а са по 2, може би. Домашно за Доган – за какво етническите турци със приблизително и висше обучение не гласоподават за Движение за права и свободи, както и гурбетчиите “, зададе тематика за размисъл журналистът.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР