Бойко Борисов призова партия ГЕРБ да даде последен шанс на

...
Бойко Борисов призова партия ГЕРБ да даде последен шанс на
Коментари Харесай

В този час, в този миг – коалиция или не

Бойко Борисов прикани партия ГЕРБ да даде финален късмет на съдружното съглашение с ПП-ДБ, с цел да може България да има устойчиво ръководство. Това се случи по време на речта на водача на Националното заседание на партията, което се организира в НДК през днешния ден.
„ Предлагам на днешното заседание да ми гласоподават това доверие, да изпратим преговорния екип с този документ, който всички имат. И да създадем изцяло ръководство “, сподели Борисов.
„ Повече такива – за 6 месеца, за 9 месеца, а да забележим, а да се пробваме… Като виновна партия смятам, че би трябвало да опитаме да въведем ред в този безпорядък, тъй като неуспехът ще е наш “, уточни още той.

Ротацията в този ѝ тип е безсмислена, съобщи по време на Националното заседание на ГЕРБ заместник-председателят на партията Томислав Дончев. Той дефинира последните 9 месеца като пропилени и съдружното съглашение е финален късмет разпоредбите в ръководството да станат естествени:


„ Единственото напълно несъмнено е, че нещата не могат да продължат по този начин! Ние не можем да допуснем Министерски съвет да е нещо приблизително сред стажантска стратегия и туристическа организация. Не може да оставим Мария пленник в Министерския съвет – по през целия ден да се изяснява за дейностите или бездействията на не изключително съответни министри “.
Необходим е явен ангажимент за съблюдаване на правила в ръководството и явен механизъм за взимане на решения, акцентира вицепремиерът и външен министър Мария Габриел, която, в случай че се случи ротацията, ще поеме премиерския пост. Тя беше безапелационна, че ГЕРБ би трябвало да имат тежест в ръководството:

„ Факт е, че ГЕРБ – победител на изборите с най-вече гласове в Народно събрание, най-голямата и най-силната партия – няма чувството за равнопоставеност в държавното управление. България има потребност от постоянно и устойчиво ръководство, само че то е допустимо единствено с ГЕРБ-СДС. Ако ще има България устойчиво държавно управление, то думата на партията ще тежи! Ако ще се вземат решения, то те би трябвало да отразяват и нашите претенции и грижа за хората. Това искахме преди 9 месеца, това желаеме и в този момент – ясна отговорност за държавно управление, изпълняващо задължения за цялостен мандат “.

В изявления по време на форума се чуха апели за предварителни избори, които бяха съпроводени от ръкопляскания.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР