Бойко Борисов посети кравеферма заедно с министрите на земеделието и

...
Бойко Борисов посети кравеферма заедно с министрите на земеделието и
Коментари Харесай

Борисов погали крава и се похвали с още раздадени милиони

Бойко Борисов посети кравеферма дружно с министрите на земеделието и финансите Десислава Танева и Кирил Ананиев, както и зам.-регионалния министър Николай Нанков. Премиерът се похвали онлайн във Facebook, че 70 млн. лева са изплатени на фермите по изключителна мярка за подкрепяне поради Covid-19. Премиерът се възхити от модерната техника, която се употребява в земеделското стопанство. " Това ли са тракторите? По-голям е в сравнение с от мен! ", означи министър-председателят и продължи: " Представи си тези хора... на времето... Белчо и Сивушка... по какъв начин са орали браздата? "

Фермерът от своя страна описа, че обработва 15 хиляди декара и отглежда 400 крави за месо и мляко.  " Понеже Деси от през вчерашния ден ми споделя, че 106 млн. са отишли за подкрепяне на селското стопанство... ", попита го министър председателят, на което министър Танева посочи: " Той има 9000 лева, преведени по размер Covid по Програмата за развиване на селските региони ". Никой с изключение на фермера не беше поставил защитна маска. Всъщност земеделците регистрират, че изплащането на въпросните помощи доста се е забавило, трябвало да стане още през юни.

Министрите продължиха да регистрират на глас по какъв начин са подкрепили земеделските стопани, докато Борисов употребява случая да погали една крава. " Ето това е приказката - на бодлива крава господ рога не дава. Вижте по какъв начин са и ги отр`езали рогата ", засмя се министър председателят. След това накара финансовия министър Кирил Ананиев още веднъж да каже какъв брой милиона ще бъдат отпуснати за подкрепяне на обществено слаби фамилии с памперси, храна и други

Бойко Борисов не пропусна да се похвали и какъв брой пари държавното управление обезпечава за строителство и ремонт на манастири. " Сега ще кажат, че сме се разбрали да се облечем в жълто ", пошегува се той с Десислава Танева, която също беше в жълта блуза.   " Аз имам три обичани ризи и си ги променям. Написали, че заедно съм с една и съща риза или пущам остарели фотоси. Аз имам три и си ги променям, тъй като са ми комфортни, меки, памучни ", изясни министър председателят, след което живото лъчение беше спряно.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР