Бойко Борисов поиска подкрепа за нов дизайн на мярката 60/40.

...
Бойко Борисов поиска подкрепа за нов дизайн на мярката 60/40.
Коментари Харесай

Борисов към Емил Димитров за багерите на Рила: Вземете си мента, глог и валериан и разрешете проблема с еколозите

Бойко Борисов изиска поддръжка за нов дизайн на мярката 60/40. Това стана ясно от думите на премиера преди постоянното съвещание на Министерския съвет.

„ Досега по нея сме платили към 130 милиона лв. безплатно и сме запазили 160 хиляди работни места в близо 9 хиляди предприятия. Има подадени към 17 хиляди заявки по мярката за към 300 хиляди служащи. Помогнали сме на микро, дребни, междинни и огромни компании – има и една с 2800 души служащи “, заключи министър-председателят.

В понеделник всички утвърдиха мярката в Тристранния съвет, добави той. И добави, че новата мярка ще работи до 30 септември и ще резервира 300 хиляди работни места, ще ни коства милиард на бюджета. Това са безплатни ограничения, не са заеми.

„ Вчера СЗО отново ни уплаши доста, и въобще скърбя, че в тези месеци толкоз пъти се менят позициите – със, без маски – а ние следваме протоколите на СЗО. Вмера споделиха, че най-лошото теръпва следва в условия, в които страните търсят разхлабване на ограниченията и връщане към естествения живот.

" Колко дисциплинирани са българите, когато отиват в чужбина! А ние когато поискахме информативна декларация по КПП-тата, какъв звук беше! А в този момент Гърция като вкара електронните заявления, нищо никой не сподели, почтително си ги попълнят. Ние желаеме да държим хората, които ще пътуват, осведомени ", изясни министър председателят.

Борисов разяснява и багерите на Седемте рилски езера, които, след негово предписание, бяха спрени всички действия от екоминистерството.

" Седнете на чай - билков, липов, вземете си мента, глог и валериан и разрешете казуса за Седемте рилски езера ", сподели той на министър Емил Димитров за еколозите. " Това ни е като перла ", добави министър председателят във връзка с Седемте рилски езера. Премиерът прикани да се работи с археолози и еколози по разнообразни планове със спокоен и понятен звук.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР