Бойко Борисов отново смята да прескочи и омаловажи предупрежденията на

...
Бойко Борисов отново смята да прескочи и омаловажи предупрежденията на
Коментари Харесай

Борисов пак унижи Ангелов и обяви отваряне на заведенията


Бойко Борисов още веднъж счита да прескочи и омаловажи предизвестията на здравните управляващи и да разпореди самичък разхлабване на ограниченията и отваряне на заведенията за хранене. Само преди ден здравният министър проф. Костадин Ангелов изясни, че въобще не разисква сходен вид – за отваряне на заведенията,защото към момента спадът в заболеваемостта е нежен. Ресторантьрите пък, предстоящо, заплашиха с протест и даже сложиха ултиматуми.

Затова през днешния ден, при започване на държавното съвещание, Борисов даде да се разбере, че ще се огъне под натиска на сектора, макар предизвестията на здравния министър и на началника на НОЩ проф. Мутафчийски, че би трябвало да се работи доста внимателно.

По думите на Борисов има възможност заведенията за хранене да отворят от февруари с 50% от потенциала си и с работно време до 22,30 часа. Премиерът разпореди също да се възнамерява по какъв начин да се отворят и моловете.

Окончателното решение за отпущането на ограниченията ще бъде докладвано на премиера Борисов в четвъртък, само че при отбелязване на нов растеж на заболеваемостта и сериозен напън върху лечебните заведения, рестриктивните мерки ще бъдат преосмислени и още веднъж затегнати, се споделя в известие на държавната пресслужба.

В нормалния си жанр министър председателят подреди и на просветителния министър да намерения по какъв начин да се върнат огромните възпитаници в клас след 4 февруари: „ Много значимо е да бъде направен проект, по който да бъдат върнати в клас учениците по избрана от министъра на образованието и от министъра на опазването на здравето скица “.

„ Не на последно място би трябвало да се намерения и магазините в моловете да могат да работят при ясно избран компромисен метод, само че без местата, на които се събират доста хора вътре към заведенията за хранене и без детските кътове “, сподели още Борисов.

В същото време той означи, че единствено стягането на ограниченията е помогнало за прекъсване на болестта и за отхлабването на натиска върху лечебните заведения. Затова, даже и да се отворят заведенията за хранене, непрекъснато щели да се наблюдават данните за заболеваемостта.

Председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски обърна внимание, че съвсем всяка пета позитивна проба за COVID-19 е съмнителна за новия вид на ковид, който е доста по-заразен. „ Очакваме резултатите от проучванията, само че това би трябвало да заостри вниманието “, посочи Мутафчийски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР