Бойко Борисов отчаяно се опитва да се дистанцира от това,

...
Бойко Борисов отчаяно се опитва да се дистанцира от това,
Коментари Харесай

Проф. Ивайло Дичев: Властта вече изключително много прилича на комунистическата

Бойко Борисов обезверено се пробва да се дистанцира от това, което става. Властта към този момент извънредно доста наподобява на комунистическата. Това сподели пред БНР културният антрополог и академични учител проф. Ивайло Дичев.
„ Сливане на едрия бизнес с цялата политическа власт и една правосъдна власт, прокуратура по-специално, която арестува преди да си е измислила защо тъкмо да упрекна хората, и медии, които манипулират и лъжат. Към това се прибавя и насилието. Крачка по крачка то става все по-видимо и по-брутално “, разяснява проф. Дичев в предаването " Преди всички ".
„ Конференцията на ГЕРБ беше напълно засенчена от тези побоища, които техни симпатизанти проведоха над хора и публицисти ", уточни проф. Дичев и във връзка повдигането на палатките и сезирането на прокуратурата от жители, наранени от блокадите направи паралел с предишното – " разнообразни работен колективи пишеха писма, възмутени. В „ Работническо дело “ непрестанно разгласиха такива писма, които желаеха да се осъдят враговете на народа... “.
Според проф. Дичев министър председателят се пробва да стои встрани от протичащото се. „ Пуснал е напред този жесток човек Валери Симеонов, който така и така разчита на такива хора, които обичат насилието и някак си, в случай че може, да остане обратно. Даже самата му концепция да направи държавно управление без лично присъединяване също е в тази посока. Не знам дали ще му се получи. “
„ Все отново идват избори – предварителни или не, на които това ще бъде платено с лихвите. И от ГЕРБ, и от тези така наречен Патриоти, които ще изчезнат от полезрението съгласно мен “, предвижда преподавателят.
Един подобен цивилен конфликт е игра на нерви и игра за публичното мнение, счита Дичев.
„ В момента, в който набият някого на улицата или го арестуват, те губят публично доверие, губят поддръжка. И назад – когато протестиращите създадат нещо нападателно, когато поляха с вода тая баба с бастуна. Тоест това е съревнование, при което печели този, който е по-слаб, печели жертвата. Абсолютно несъмнено е, че днешната акция ще е минус за ръководещите. “
Силата на Бойко Борисов е в популизма, безапелационен е проф. Ивайло Дичев. „ Той се мъчи да отстъпи, тъй че да балансира някакви сили в обществото. Той се прави на слаб, с цел да бъде мощен ". Досега 10 години съумява да играе тази игра. Успява да се показа за човек, който отстъпва, който слуша хората. В момента виждаме, че се пробва да трансферира цялата отговорност върху някакви други сили. Какви са те – ще разберем по-нататък “, заключи професорът в изявление по БНР.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР