Бойко Борисов няма да излезе цял от мъртвата хватка на

...
Бойко Борисов няма да излезе цял от мъртвата хватка на
Коментари Харесай

Цветан Василев: Борисов няма да излезе цял от мъртвата хватка на Пеевски

Бойко Борисов няма да излезе цялостен от мъртвата хватка на Пеевски. Това съобщи банкерът заточеник Цветан Василев в онлайн чат, проведен от YouTube канала „ Най-добрите “ на Георги Станков от Хасково и представен от offnews.bg.

Според някогашния мажоритарен притежател на КТБ е доста по-вероятно Борисов да излезе пръв от българската политика в сравнение с Движение за права и свободи депутатът Делян Пеевски.

Василев е безапелационен, че скритото партньорство сред Борисов и Пеевски няма да приключи добре за българския министър председател.

„ В България корупцията не се насажда от бизнеса, корупцията върви от горната страна надолу. Ако КТБ и аз сме били оня хранителен център на корупцията, за какво в този момент България е доста по-надолу в класацията за корупция “, попита банкерът.

"Ако някой се е възползвал от КТБ, това не е Иван Костов, а Движение за права и свободи посредством Пееевски и Борисов посредством Александър Сталийски ", сподели Василев.

"Зад офанзивата на банката имаше холивудски сюжет. Той стартира с измисления сюжет за опасността за ликвидиране, в това не трябва да има никакво подозрение. Цацаров беше представител на офанзивата, и в това не трябва да има подозрения.

Дълбока е заблудата, че банката е била поддържана с държавни пари. При банкрута на банката се оказа, че те са под 5%. Едната група от държавните компании са били от енергетиката, а там не е имало такива пари, за каквито си приказваме. Другата група от компании, с които сме работили, са били от министерството на превоза. Не сме имали повече от 400-500 млн. лева от пари на държавни сдружения в банката, съобщи още Василев.

Той разгласи и че против Делян Пеевски е стартирало второ следствие по закона "Магнитски ".

"Става дума за пране на пари в изключително огромни размери ", разгласи Василев и добави, че Пеевски е разнасял лист на кого какви пари би трябвало да се заплащат. В него попадали имената на основния прокурор Сотир Цацаров, Цветлин Йовчев и Владимир Писанчев.

"Центърът зад Пеевски не е Цацаров, Цацаров е артикул на същия този център ", сподели още банкерът.

На въпроса Кой е в действителност е #КОЙ, Василев разгласи, че това в действителност са хора от службите, които управляват политиката и бизнеса у нас.

"Някои настояват, че този център е намерил кей в Библиотекарския институт където са Гестапото, Стоян Денчев, Цветлин Йовчев.... ДАНС работи като частна конструкция за репресии ", изясни някогашният мажоритарен притежател на КТБ.

Василев съобщи, че държавното управление на Борисов е изпращало свои министри в Съединени американски щати, с цел да дадат спомагателна информация по следствието „ Магнитски “ „ да обяснят какъв брой аз не съм прав “.

„ Но и това не им е помогнало. Затова са и толкоз нервни, по тази причина е и тази бомбардировка “, изясни Василев.

Василев изясни, че приложението му по делото в Държавния департамент на Съединени американски щати е подкрепена от сенатори и конгресмени.

„ Силно се надявам, че ще получат мощния пестник от там и мисля, че не съм единственият, който се надява на това. Вярвам, че в скоро време ще имаме решение по нашата тъжба “, сподели банкерът.

Ето цялото изявление:

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР