Бойко Борисов недоволен от човека на ПП-ДБ за шеф на

...
Бойко Борисов недоволен от човека на ПП-ДБ за шеф на
Коментари Харесай

Бойко Борисов недоволен от човека на ПП-ДБ за шеф на правната комисия


Бойко Борисов неудовлетворен от индивида на ПП-ДБ за началник на правната комисия. Съмнения в юридическия опит на индивида, който от ПП-ДБ се готвят да повдигнат за началник на правната комисия в Народното събрание
изрази водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Той още един път прикани ПП-ДБ да назовават с имената другите партии, от които биха търсили поддръжка за държавно управление.

„ Другите имат имена. Значи Движение за права и свободи е по-приемлива от ГЕРБ? Кажете го на вашите гласоподаватели и аз ще се съглася. Направете си коалиция и управлявайте. Но да шикалкавите с плаващи болшинства и с сходни нелепости – това е единствено за хора, които не знаят по какъв начин се ръководи страна. Да ни оферират това, което
ние сме си спечелили на изборите –
парламентарния надзор и болшинство, джентълменското съглашение за ръководител и началник на правна комисия. Друг въпрос е какво ни предложиха те… Ние предложихме най-хубавия ни админ, може би и в България – Росен Желязков “, сподели
Борисов в коридорите на Народното събрание.
„ Едно младо момче до този миг слушам, че се приказва за него. Надали има този юридически опит за началник на правна комисия “, изясни Борисов, само че в последна сметка заключи, че може да се окаже и „ доста добър “.


30-годишният юрист Стою Стоев от „ Продължаваме промяната “ е спряганото име за ръководител на правната комисия. Утре депутатите ще би трябвало да се схванат за разпределението на непрекъснатите комисии в Народно събрание.
Борисов изясни, че през днешния ден стартират срещи на
сред двете обединения по браншове, с цел да се разиска програмата на ПП-ДБ, с цел да видят дали е реалистична. Изрази убеденост, че ще се схванат при всички случаи и разяснява, че е по-важна от плана на кабинет, тъй като в случай че се схванат за нея, няма значение с кой мандат ще се осъществя тя.

„ Когато има стратегия, и това няма значение “, съобщи Борисов на въпрос дали ще одобри Кирил Петков да е министър председател, само че се съгласи, че личностите имат значение.
Според Борисов ПП-ДБ към този момент са признали, че
ГЕРБ е първа политическа мощ на два следващи вота с избора на ръководител на Народното събрание и с това, че споделят „ разрешаваме на ГЕРБ да ни управлява “.

„ Виждате ли какъв брой е неуместно и това? Ако ние сме неприятни, даваш на неприятния да те управлява. Има ли логичност? Няма “, разяснява някогашният министър председател.
„ Опитахме се да се абстрахирам от
утринните коментатори, само че не е почтено към нашите гласоподаватели да го създадем. Ние нито сме поставяли ултиматум – благодаря на акад. Денков, че го сподели. За да приказваш за втори мандат и да казваш, че няма да представиш държавно управление дотогава, е някак си нелогично “, сподели Борисов. И предизвести, че „ няма да се получат нещата по този метод “.

Кога стартира проект Б за ГЕРБ-СДС Борисов не отговори. Обясни обаче, че е желал в 10 часа да стартират договарянията по програмата, само че от ПП-ДБ не били подготвени и отсрочили срещите за следобедните часове. „ Ние сме откровени, правилни и точни “, похвали Борисов партията си.
„ Дори няма смисъл да се приказва за квоти,
в случай че има подобен кабинет. Най-доброто и от двете партии – и политическо, и експертно, тъй като нашите специалисти станаха политици “, сподели Борисов. И даде образци като Томислав Дончев и Делян Добрев.

„ Така би трябвало да наподобява, в случай че имат сериозен проект да създадем кабинет. Ако нямат, към този момент бих го нарекъл изнудване “, разяснява водачът на ГЕРБ. И допусна, че е допустимо ПП-ДБ  да изчакат ГЕРБ да провалят шанса си с първия мандат, да се скарат с другите обединения в Народно събрание и след това те да минат след тях и да договарят с тях.
Определи отношението на ПП-ДБ като „ обидно “.
„ Аз имам вяра в положителното и се надявам всеки един от нас, това, което е приказвал, да го свърши “, отговори той на въпрос дали има вяра на Политическа партия и изясни, че те се прокламират като „ положителното “.

ГЕРБ няма никаква виновност за обстановката с Пловдивския панаир, счита той. Не упрекна кмета Здравко Димитров, само че разяснява, че от месеци не поддържа контакт с него.

„ Панаирът е отишъл и е в това положение още от 2015-а година “, сподели той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР