Бойко Борисов не се отказва от обещанието си да отвори

...
Бойко Борисов не се отказва от обещанието си да отвори
Коментари Харесай

Борисов обяви отваряне на заведенията на 1 март


Бойко Борисов не се отхвърля от обещанието си да отвори заведенията на 1 март, макар че през вчерашния ден бе регистриран най-голям брой новозаразени от началото на годината – близо 2000 души.И макар предизвестията на здравните управляващи, че влизаме в третата вълна на епидемията и най-вероятно пикът ще е след средата на месец март.

Премиерът показва доста бодряшко въодушевление на днешното съвещание на кабинета и няколко пъти повтори какви триумфи бележим в темпа на имунизация. Изчисли някак, че идния месец ще има 350 000 души, предпазени от вируса.

„ С това движение на имунизация и с този щит от 350 000 души, който имаме пред пандемията, на 1 март заведенията за хранене и игралните зали ще бъдат отворени, а от 1 април ще проработят и нощните заведения “, разпореди Борисов.

После подреди на здравния министър проф. Костадин Ангелов да разиска на срещата си с сектора през днешния ден готовността на заведенията за хранене да отворят на 1 март. За да бъдат спокойни хората, имунизацията трябвало да продължи с тези ударни темпове, да има мобилни екипи на всички места, с цел да може затворени браншове скоро да проработят.

Борисов повтори обичаната си теза, че у нас ограниченията са най-либералните в Европа и че хоратапочти не усещали, че има пандемия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР