Бойко Борисов намина през Пловдив уж да инспектира строежа на

...
Бойко Борисов намина през Пловдив уж да инспектира строежа на
Коментари Харесай

Драма в Пловдив: Дядо Николай Ролекса посочва кмета на ГЕРБ

Бойко Борисов намина през Пловдив сякаш да инспектира градежа на стадионите на „ Ботев “ и „ Локо “, само че хвърли бомбата, за която „ Галерия “ писа неведнъж.

ГЕРБ няма да издига настоящия кмет Здравко Димитров на изборите след година, заяви персонално някогашният министър председател. Лидерът на партията удари гласовит пестник на Зико, очевидно гневен от неуспеха с плана за пробив пред Водната палата до река Марица.

Вкарването на автомагистрала в центъра на града настрои пловдивчани против кмета и той беше заставен да спре градежа, струващ подозрително доста – 10 милиона лв. за 150 метра дупка.

Борисов ясно уточни, че дава ГЕРБ-Пловдив на сивия кардинал Иван Тотев – Мамин Ваньо, несклоняем зложелател на Зико.

Тотев беше изхвърлен от листите дружно с Дани Каназирева, само че очевидно Бойко Борисов се е стреснал от разпада на партията във втория по величина български град. ГЕРБ печелеше до неотдавна с лекост под тепетата. Миналия юли обаче загуби от Има Такъв Народ, а през ноември от „ Продължаваме промяната ”.

Сега през октомври герберите съумяха да бият, само че с минимална преднина пред Политическа партия.

И то най към този момент поради гласовете от Столипиново и другите махали, където всички знаем какви са хватките.

Там ГЕРБ означи растеж от 20 %, а Движение за права и свободи от 40! Шампиони!

„ Промяната “ обаче победи в старите региони, където са кореняците пловдивчани, а те несъмнено не желае да чуят към този момент за кмет на ГЕРБ след купищата безобразия, сътворени от Зико и Тотев.

Реклама

Битката за сърцето на Бойко Борисов към този момент започнаха трима локални фрагменти на партията, любимец за претендент на ГЕРБ минава Костадин Димитров, кмет на регион „ Тракия “. Бивш първенец по бойни спортове като Борисов, той е харесван от хората в региона си. Коцето, както го назовават всички в града, има добър пиар, играе го национално.

Вторият кандидат е Георги Стаменов, кметът на регион „ Централен “. Той е от по-младата вълна политици, само че към този момент има над 11 години опит по структурите на ГЕРБ. Стаменов минава за доста непосредствен до Георги Гергов, чиито структури в града се отделиха от Българска социалистическа партия г и сътвориха своя група в локалния общински съвет. А това не е за подценяване.

Третата кандидатура е леко изненадваща, само че също не трябва да бъде подценявана. Става въпрос за депутата Радомир Чолаков, който е един от новите любимци на Бойко Борисов.

Юристът явно е бутан в последно време като ново лице на партията. Чолаков има съществено рамо в лицето на пловдивския митрополит дядо Николай.

Владиката със златни ролекси и скъпи лимузини не се поколебава да заема политически позиции и даже преди изборите нахока обществено „ Продължаваме промяната “, като по време на молебен ги съпостави с испанска инквизиция.

Според мнозина в Пловдив Чолаков оказва помощ на дядо Николай в писането на речите, въпреки никой да не го е удостоверил публично.

53-годишният епископ, прочут и с богохулния прякор Психолай, е ужасно непосредствен с Бойко Борисов. Според осведомени сигурно водачът на ГЕРБ ще се съветва с дядо Николай при избора на кандидат-кмет.

Борисов има и друга традиция при издигането на претенденти. Той събира във всеки град правилните му строители и лапачи на общински пари и пита коя е най-подходящата фигура за кмет.

Вероятно Борисов ще се произнесе в последния миг, само че Пловдив е извънредно значим за ГЕРБ.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР