Бойко Борисов каза, че във Варна ще бъде създаден координационен

...
Бойко Борисов каза, че във Варна ще бъде създаден координационен
Коментари Харесай

Паси: Във Варна ще има база на НАТО, Борисов да убеди Путин военните кораби да станат платноходки!

Бойко Борисов сподели, че във Варна ще бъде основан координационен център за натовските кораби в Черно море, а това е стъпка към основаване на военноморска база у нас от каквато имаме потребност, разяснява някогашният външен министър Соломон Паси.

Водещият на „ Тази заран “ по бТВ Антон Хекимян обаче го прекъсна и напомни думите на министър председателят, че е по-добре в морето да плуват туристически кораби, в сравнение с военни. 

Това е прелестна концепция и в случай че министър председателят успее да убеди президента Путин да трансформира своите военни кораби в платноходки, доста ще се развеселявам, само че малко се колебая, съобщи Паси.

Според него визитата на премиера Бойко Борисов в Съединени американски щати е една от стъпките към идващите 30 години в българо-американските връзки.

По думите му връзките сред България и Съединени американски щати нито стартират през днешния ден, нито ще свършат на следващия ден.

Темата за отпадането на визите не е най-важната в българо-американските връзки и въпросът е подложен публично още от 2003 година, добави  президентът на Атлантическия клуб.

„ Това, че още малко български мозъци ще могат да отидат свободно в Съединени американски щати, от една страна, е добре за тях, само че от друга – е двузначно за нас като страна ”, разяснява Соломон Паси.

По отношение на енергетиката той „ прочел сред редовете ”, че има различия сред двете страни във връзка с АЕЦ „ Белене ”, само че занапред ще се вършат разбори.

На въпрос дали ще има среща сред Тръмп и Борисов в София, той е на мнение, че това е малко евентуално да се случи.

„ Направихме много неща да отпаднат визите. По време на нашия мандат на европредседателството изненадахме с нещо като изкуствена засада. За да се намали % на отводите, стимулирахме държавната администрация да желае повече визи, което автоматизирано вдигаше % на позволените “, изясни Паси.

„ След като България е била страната с най-вече космонавти на глава от популацията, бих изискал от американският президент да прати български водач или академик със идващия полет на НАСА към Луната “, сподели още той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CollectoRitioner (преди 8 секунди) Рейтинг: 441 | Одобрение: -1069 Въобще ватенките нямат никаква работа в Черно море! A COLLECTIONER OF RARE ARTEFACTS/OBJECTS (PAINTINGS, ANCIENT ASIAN SWORDS) AND A COLLECTOR OF ENVY. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР