Бойко Борисов и Делян Пеевски изобщо не крият, че управляват

...
Бойко Борисов и Делян Пеевски изобщо не крият, че управляват
Коментари Харесай

Диана Дамянова: Глупаво бе Борисов да демонстрира, че държи Главчев на къс повод, а след това да отрича

Бойко Борисов и Делян Пеевски въобще не крият, че ръководят страната, те се усещат мощни на фона на излизащите социологически изследвания. ПП-ДБ се спускат с електоралната шейна, Борисов и Пеевски го виждат и доста добре си партнират, показвайки, че те командват - употребяват принцип в пиара, който постоянно е печеливш - когато се правиш на мощен, ставаш мощен ". Това разяснява пред " Сега " Диана Дамянова.
Според нея Борисов вярно е " уволнил " външния министър:
" Речта на Стефан Димитров на Кримската платформа, която изслушах, ме убеди, само че беше неточност водачът на ГЕРБ да бърза да го заяви - очевидно с цел да се хареса на евроатлатническите сътрудници. Глупаво бе да показва, че държи служебния министър председател Главчев на пай мотив, а по-късно да отхвърля да се е месил на Главчев. Но Борисов е зодия Близнаци и в него живеят няколко души - аз персонално, когато желая да схвана какво става, пропущам утринния Борисов и виждам следобедния, към този момент е размислил ".
Защо президентът Радев бързо издаде декрет за служебния кабинет, а в този момент се бави с реакцията си за желаните смени на двама министри?
Според Дамянова има две аргументи. Първо, препоръчаният за промяна Стефан Димитров е човек на президента - приказва с лексиката на Радев, израства по времето на Радев като посланик.
Второ, президентът ще употребява всяка опция да натяква каква неточност е било да му лишават служебния кабинет. Скандалите в този момент му идват доста добре, бави идващия си ход, с цел да може да изяснява какъв брой нездравословни са били измененията в Конституцията.
" Корнелия Нинова има учредения да недоволства от " пуделщината " на служебния министър председател, само че това с настояването на избор на съмнение е нелепост, тъй като не може един да назначи кабинета, различен да му желае съмнение. Говорих с уважавани конституционалисти - 10 от 10 споделят, че не може да има подобен избор ", разяснява експертката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР