Бойко Борисов е приел в централата на ГЕРБ новоизбраното ръководство

...
Бойко Борисов е приел в централата на ГЕРБ новоизбраното ръководство
Коментари Харесай

Вселенският патриарх Вартоломей I е пратил дарове на Бойко Борисов

Бойко Борисов е приел в централата на ГЕРБ новоизбраното управление на Българския екзархийски църковен вакъф, което е било на публично посещаване в София. „ По време на срещата поздравих за избирането им ръководителя на Българските православни църковни вакъфи в Истанбул и Одрин Димитри Йотев, предстоятеля на Българската православна общественост в Истанбул Негово Почитаемо Високопреподобие Харалампий (Ничев) и членовете на Управителния съвет на вакъфа Йоанка Шонева и Вера Лязе “, написа водача на ГЕРБ на страницата си във Facebook.

Той съобщи, че за него е било наслаждение да си спомни за взаимната ни работа по възобновяване на православните храмове на българите в Република Турция измежду които Желязната черква в Истанбул, Метоха, постройката на Българската екзархия и храма „ Св. Йоан Рилски “, както и църквите в Одрин – „ Св. Вмчк. Георгий Победоносец “ и „ Св. Св. Константин и Елена “.

„ От своя страна подчертах, че българските управляващи успяхме да приключим работата по всички тези планове посредством и на междуправителствените съглашения, които подписахме с моя огромен другар президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

В края на срещата одобрих от отец Харалампий с огромна признателност блага, изпратени с благословение персонално от Негово Всесветейшество Вселенския патриарх Вартоломей I “, написа още Борисов в обявата си като добави и фотоси.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР