Бойко Борисов е политическият лидер с най-голяма обществена подкрепа. Това

...
Бойко Борисов е политическият лидер с най-голяма обществена подкрепа. Това
Коментари Харесай

Маркет Линкс: Бойко Борисов е политическият лидер с най-голямо доверие

Бойко Борисов е политическият водач с най-голяма социална поддръжка. Това демонстрират данните от изследване на Маркет Линкс.

Проучването на организацията е финансирано и осъществено взаимно с БиТиВи. То е извършено измежду 1009 лица над 18 година в страната в интервала 10- 19 април по методите на директно персонално изявление и онлайн анкета.

От водачите на парламентарно показаните партии най-голяма е поддръжката за Бойко Борисов - 24%. На второ място се подрежда Кирил Петков от Продължаваме промяната с 19 %. Челната тройка се добавя от ръководителят на Възраждане Костадин Костадинов с 18 %.

Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев също се употребява с 18% поддръжка измежду интервюираните. На пета позиция се подрежда Христо Иванов от Демократична България с 17 пункта.

Доверието в водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ е 16%, а това в водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова - 13 %. 12% от респондентите поддържат Слави Трифонов от Има Такъв Народ.

Друга тематика наранена в изследването на Маркет Линкс касае моментната електорална настройка. Резултатите демонстрират, че към 54% от интервюираните биха дали своят вот, в случай че се стигне до нови предварителни избори. 14% са склонни по-скоро да отидат до урните, 11 % нямат мнение по въпроса. 5% по-скоро не биха дали своят вот, а 16% са безапелационни че нямат желание да гласоподават на нови избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР