“Бойко Борисов е близък съратник на известни гангстери и е

...
“Бойко Борисов е близък съратник на известни гангстери и е
Коментари Харесай

Азбучник на българския хаос: ГАНГСТЕР

“Бойко Борисов е непосредствен сподвижник на известни гангстери и е обвързван с повече от 30 неразкрити убийства в страната си ”, написа в конфиденциален отчет, написан от американски експерти и представен от авторитетното американско издание “Congressional Quarterly ”преди повече от 10 години. Следват и други сходни информации, изпратени към Съединени американски щати и Европейски Съюз американското посолство, други посолства, медии и неправителствени организации. В резултат от всичко това няма никакви последици. Буда е на власт повече от десетилетие и се гласи да я откара по този метод кой знае докога.
Защо? Отговорът е елементарен. Политиката на Съединени американски щати единствено на думи е загрижена за демокрацията. Нейната съществена грижа е хегемонията на Щатите, материалния интерес на техните представители у нас, на американските корпорации. Приблизително същото е отношението към сходни мрачни типажи и от страна на някои от европейските водачи, като да вземем за пример залитащия Юнкер. Онова, което свързва сходни желания, е само ползата. Хора с тъмно минало, какъвто съгласно техните изявления и изследвания се явява българският министър председател, са най-подходящи за сходни цели. Защото елементарно се ръководят и манипулират.
Ако би трябвало да перифразираме Дон Корлеоне, съратникът на гангстери продължава да бъде техен доближен вечно. Както поради общото им минало, по този начин и поради обвързаностите посред им.
По-интересно е другото. Когато един подобен персонаж ръководи страна, на какво стартира да наподобява ръководената от него страна?
На тайфа. А по какъв начин гледа бандата на ръководството на страната? Като на плячка, която й принадлежи по право.
Принадлежат й подземните благосъстояния, енергетиката, автомагистралите, еврофондовете, парите за опазване на здравето, оръжейната индустрия, принадлежи й всичко, в това число и оредяващите българи.
В сходна страна връзките в бизнеса са на основата на силата, а рекетът и изземването на непознатия бизнес е главен способ на работа и ръководство.
Какви са следствията за една страна, ръководена от тайфа? Ще изброя единствено най-важните:
Унищожаване на институциите, като изключително значими тук са Парламента, Министерство на вътрешните работи и Съдебната система.
Подкупване и ерозиране на цялостния политически живот в страната и маргинализиране на партийната система като цяло, по този начин и на обособените нейни членове.
Безмилостно плячкосване на хората със средства, които биват маскирани като „ законни ” – такси, данъци и други. Поддържане на равнището на бедността до степен на физическо оцеляване, с цел да няма природо популацията нужната сила за опозиция.
Назначаване на всички постове на хора, които имат освен партийна принадлежност, само че и преданост към мафиотизираната върхушка. Най-често тези хора не имат нужните професионални качества, с цел да бъдат под равнището на своите благодетели.
Съзнателно прогонване в чужбина на младите и надарени хора, които са евентуална опасност за бандата.
Прогонване на непознатите вложители, в случай че не са „ наши ”, с цел да бъде заграбена цялата страна.
Превръщане на изборите в реплика и маскарад, което демотивира всички естествени гласоподаватели, само че въодушевява участващите в бандата и техните храненици.
Когато бандата към този момент няма какво да граби, когато е оглозган и последния кокал, страната бива закрита, а територията продадена.
...
Автор: Калин Илиев
 
" Азбучник на българския безпорядък ” съставлява поредност от мнения, чиито наименования следват последователността на буквите в българската писменост. Подобен метод има упоритостта да очертае оптимално необятен кръг от тематики, като открие техните връзки сред буквите, думите и словото през хаоса на Прехода. Другите текстове от поредицата четете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР