Бойко Атанасов е предложен за председател на Комисията за финансов

...
Бойко Атанасов е предложен за председател на Комисията за финансов
Коментари Харесай

Предлагат Бойко Атанасов за шеф на финансовия регулатор

Бойко Атанасов е препоръчан за ръководител на Комисията за финансов контрол. Това излиза наяве от импортираната кандидатура в Народното събрание от депутати от “Атака ”.

Кандидатурата на Атанасов е единствена. От октомври 2017 година той заема поста на зам.-председател на финансовия регулатор. Атанасов оглавяваше Националната организация за приходите в кабинета “Борисов 2 ”, а по време на “Борисов 3 ” бе зам. финансов министър. От “Атака ” акцентират, че той има 20-годишно професионално развиване и добит извънредно скъп управнически опит. Както и, че при ръководството на Атанасов, Национална агенция за приходите покачва доброволното осъществяване на отговорностите до 83,5% и реализира годишен растеж от над 12% събираемост.

Предстой той да бъде изслушан пред бюджетната комисия, най-рано след 12 дни. Дотогава медии, както и неправителствени и браншови организации ще могат да изпращат въпроси и мнения към претендента. Според признатите предходната седмица правила за избор на нов началник на финансовия регулатор, анонимни мнения няма да се преглеждат. Заседанието на бюджетната комисия ще се предава онлайн в действително време на страницата на Народното събрание. Кандидатите ще показват тяхната идея за активността на КФН. За да бъде определен претендентът би трябвало да е получил повече от половината гласове на присъстващите депутати.

След чуването и одобряването му в комисия изборът би трябвало да бъде и гласуван в пленарната зала.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР