Бойко Атанасов е допуснат до изслушване за европейски делегиран прокурор.

...
Бойко Атанасов е допуснат до изслушване за европейски делегиран прокурор.
Коментари Харесай

Допуснаха Бойко Атанасов до изслушване за европейски делегиран прокурор

Бойко Атанасов е позволен до чуване за европейски делегиран прокурор. Това стана известно от документ, който е пуснал в профила си във фейсбук.

Кандидатите за европейски делегирани прокурори би трябвало да са на възраст до 58 години, да са настоящи съдии, прокурори или следователи, да имат минимум осем години юридически стаж, оценката от последната им препоръка да е „ доста добра “, да имат добит статут на несменяемост и да владеят британски език на равнище В2.

Наскоро Народното събрание одобри дефинитивно промени в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) и Закона за правосъдната власт (ЗСВ), с които се урежда статутът на ЕДП. Според промените Прокурорската гилдия прави подбора на претендентите за европейски делегирани прокурори като посредством министъра на правораздаването за препоръчаните се уведомява европейският основен прокурор.

Според регламента за определяне на засилено съдействие за основаване на Европейска прокуратура всяка страна излъчва минимум двама европейски делегирани прокурори (ЕДП), като техният брой се дефинира от европейския основен прокурор.

Първоначално за България щяха да са двама, само че след това дефинираха 10.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР