Боян Чуков направи безпощаден анализ по повод ескалацията на напрежението

...
Боян Чуков направи безпощаден анализ по повод ескалацията на напрежението
Коментари Харесай

Боян Чуков: Митингите в Румъния се поддържат методично и няма как да са неорганизирани и спонтанни!

Боян Чуков направи безмилостен разбор във връзка ескалацията на напрежението в Румъния и събитията от последните дни там. Ето какво написа той в своя Facebook профил:

*Публикуваме без редакторска интервенция

"Събитията в Румъния от ден на ден стартират да наподобяват на добре квалифициран майдан. Митингите се поддържат методично и няма по какъв начин да са неорганизирани и спонтанни. Ползват се социотехнически технологии, добре познати от „ цветните революции “. Пуснати са в оборот музикални клипове, направени професионално и явно авансово. Разпространяват се фрагменти с госпожица на инвалидна количка, която се „ бори “ с полицията и други сходни подиуми, нагнетяващи прочувствената съставна на митинга. Митингуващите непрекъснато трансформират своите претенции. Тези претенции градират и стават от ден на ден, което подсказва за управляемост.

Подобен развой се наблюдаваше до наскоро в Армения. Естествено, румънският майдан има и своята геополитическа проекция. Управляващите социалдемократи в Букурещ започнаха срамежливо да демонстрират многовекторност в своята външна политика. Не са гневни бранители на геополитическия евроатлантически вектор. Започнаха да се оглеждат все по-ясно в посока Китай, Русия, Турция, Индия и други Румънските социалдемократи като ръководещи постоянно са проявявали блян да имат отлични връзки с Поднебесната.

В последно време се виждат проблеми в построяването на балтийско-черноморската дъга въз основата на концепцията наречена „ Тримариум “ (стара фикс концепция за Източна Европа под полско попечителство). Нейната цел е уединяване на Русия от Европа и конфигуриране на източноевропейците против Москва. Към този миг само Полша, Литва, Латвия и Естония са 100% гневни русофоби и правоверни евроатлантици. Турция явно се отдалечава от НАТО и се трансформира в „ болния човек на евроатлантизма “. В Молдова ръководещите русофоби имат проблеми с президента Игор Додон. Той е разгласен за проруски надъхан и непрекъснато се вършат опити да бъде свален от поста.

Реално в балтийско-черноморската дъга има три страни, които са със забележителен демографски капацитет – Турция, Полша и Румъния. Това е повода в Румъния да се организира евроатлантическа „ профилактика “ посредством сегашния майдан с лозунги, които са в действие във всички страни без изключение. Даже и в Съединени американски щати. Затова Брюксел и Вашингтон поддържат днешните манифестации в Румъния. В редица уеб сайтове излезе информация, че сред стачкуващите е видян и посланикът на Съединени американски щати в Букурещ. Търси се коренно хомогенизиране на „ Тримариум “ на антируска основа. По-паметливите и по-наблюдателните ще си спомнят, че със същата „ опера “ бе свалено и държавното управление на Орешарски през 2014 година "



Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР